fredag 24 juli 2009

Beer Here Dark HopsBryggeri: Beer Here
Typ: American Strong Ale
Land: Danmark
Volymprocent: 8,5%
Format: Flaska 500ml
Pris: 69,50
Intogs: 11/7 15.30 i Kungsängen

Dark Hops från det danska bryggeriet Beer Here var jag väldigt spänd på att prova. Så pass mycket att jag beställde en låda från systembolagets beställningssortiment. Ratebeer rankar denna som en American Strong Ale men bryggeriet själva skriver att det är en stout humlad som en IPA. Jag gör det lätt för mig och går alltid på Ratebeers definitioner.

Den var svart med ett stort gräddigt brunt skum. Aromen var härlig med bränd malt, kaffe, choklad, grape , kåda och citrus. Blandningen av stout och humle är verkligen skön.

Smaken var ganska kraftig av väldigt bränd malt, kaffe, choklad och en aning lakrits. Även en del citrus och kåda kunde urskiljas men inte så mycket. Undrar om en färskare flaska innehåller mer smak av humlen? Den var väldigt tjock och fyllig i munnen. Eftersmaken var bränd malt och beska. Lite torr avslutning också.

Tycker detta är en väldigt bra öl. Stoutdelen av den är väldigt bra och det gör inte så mycket att humledelen är lite trött. Tycker att stoutsmakerna räcker för att göra detta till en väldigt bra öl. 9/10

2 kommentarer:

  1. Låter väldigt trevligt! Ölet ser väldigt vackert ut också.

    Hoppas att jag fortfarande får köpa ett par, eller har du ändrat åsikt nu när du druckit en? :)

    SvaraRadera
  2. Självklart kvarstår erbjudandet om två stycken. Bara logistiken kvar som ska ordnas. Jag ska till viksjö imorgon men då jobbade du.

    Den var väldigt bra men 2 stycken till mig själv får räcka just nu. Finns så mycket att prova och dricka så man kan ju inte ta massor med flaskor av allt. Vad jag sett av kommande nyheter så finns det ju en del att lägga pengar på. Ska dessutom till Köpenhamn i slutet på augusti.

    SvaraRadera