söndag 11 december 2011

SHBF Vinterölsträff


Igår var det dags för årets vinteröls träff med Svenska Hembryggareförening. Jag och Johan tog buss 509 från Sundbyberg till Ranhammarsvägen där årets träff skulle vara. Efter en liten stund fick vi sällskap av Jonas också. Det var två klasser av vinteröl. En okryddad och kryddad klass. Den okryddade bestod av 18 öl och den kryddade av 6 öl.Mycket bra kvalitet på ölen iår. Mina favoriter var en imperial stout som hette Svart Lucia. Riktigt fin stark lite het imp stout. Två stycken IPA fastnade jag för också. En hette Ri-waka-waka-eh-eh och var en riktigt fruktig fin IPA med massor av färsk humle. Vad jag förstod hade han fortfarande humlen kvar i fatet som han serverade ur. Den andra IPAn hette Mix IPA och den hade en riktigt stor beska. En stout som hette strömlös i seattle var också riktigt fin med choklad i massor. Mjuk och god.I den kryddade klassen fanns det bara en som jag gillade men den var då också något riktigt bra. Den var en slånbärs öl som hette Weird nondescript sloe ouid bruin. Syrlig jättebra smak av slånbär. Den vann klassen rätt överlägset.

Dessa var mina favoriter som stod ut men det fanns också mängder med mer bra öl. En riktigt bra bock, en strong mild, rökporter, ESB och scottish strong ale.

Brons i den okryddade togs av min favorit Svart Lucia av Kalle Andersson. Silver gick till Norrmansö Rökporter av Peter Bergholtz och Thomas Lindberg. Guld gick till Hökmossens Mekonium av Håkan Liljegren som var en bra fin stout med rökiga toner om jag kommer ihåg rätt.

Brons i den kryddade gick till JulWit av Per-Ola Roos. Silver till Skrålande Jul av Oskar Andersson och Guld som jag redan nämnt till Weird nondescript sloe ouid bruin av Peter Högström och Anette Bengtsson.En riktigt kul och bra träff iår igen. Nu ser man framemot nästa träff som är belgoträffen i Uppsala 14/1

3 kommentarer:

 1. Låter som att det var en riktigt bra vinterölsträff.

  Gött att ni kommer till Uppsala, jag kommer också vara där.

  SvaraRadera
 2. Hökmossens var väl ingen stout, men jag var ju iofs foll som vanligt.

  /Johan

  SvaraRadera
 3. Hi you are doing a great job. I found it on your page its really amazing. Thanks for sharing such a valuable information. I am sure that these are your own views. I hear exactly what you’re saying and I’m so happy that I came across your blog. Thus, you made me feel like I should learn more about this. I’m officially a huge fan of your blog.

  SvaraRadera