fredag 19 juli 2013

Jemtehed & Brande x2

Jemtehed & Brande Mighty Mofaza

Bryggeri: Jemtehed & Brande
Typ: American Pale Ale
Land: Sverige
Volymprocent: 6,2%
Format: Flaska 330ml
Intogs: 19/7 i kungsängen

Jemtehed & Brande är ett nytt bryggeri och finns i Östersund. Kan inte få fram så mycket information om bryggeriet annat än att det drivs av Jesper Jemtehed och Love Brande i en lokal på Grytans skjutfält i Östersund. Gillar deras koncept med superhjältar. Ska bli spännande att följa detta bryggeri.

En gyllenbrun öl med ett vitt skum och en lätt disig vätska. Aromen är lovande. Fruktig med apelsin, grapefrukt, lite söt smågodis, gräs och karamell.

En hel del frukt även i smaken. Apelsin, mango, grapefrukt, tall och kåda. Väldigt låg sötma. En aning sötma i eftersmaken bara. Beskan är väldigt hög och jag gillar den. Väldigt välhumlad och bra öl. Kul tycker jag. Jättebra APA. Beskan sitter i länge tillsammans med härlig fruktig humle. En aning damm och jord anar jag också som stör lite. Men det är ytterst lite. 7,5/10

Jemtehed & Brande Madamoiselle Saison X

Bryggeri: Jemtehed & Brande
Typ: Saison
Land: Sverige
Volymprocent: 4,3%
Format: Flaska 330ml
Intogs: 19/7 i kungsängen

Blekgul disig öl med ett skum som sjunker undan nästan helt. Aromen är kryddig med ingefära, nejlika, koriander och peppar. Lite julig doft faktiskt.

Väldigt kryddig även i smaken. Nejlika, ingefära, koriander och kanel. De tar tyvärr över för mycket tycker jag. Ganska lätt kropp. En del citrus känner jkag också. Väldigt väldigt torr öl.

Den är inte lika bra som deras APA men klart drickbar och helt ok. Hade väl velat haft lite mindre kryddighet och mer smak från jästen. 6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar