fredag 6 september 2013

Little Valley x2

Besökte mina släktingar i Finland för en stund sedan. Blev tyvärr bara en riktigt snabb visit. Tog båten över till Åbo på fredagkvällen och var framme lördag morgon. Efter cirka 30 minuters bilkörning var jag framme i den lilla skärgårdsbyn Pargas lite utanför Åbo. Hann med en sväng till det lokala Alko och sedan en inköpsvända på den lokala mataffären. Rätt trevligt utbud på mataffären. Tänk om vi också kunde få köpa mellanöl i mataffärerna precis som Finland och till och med Norge kan göra.

Little Valley Withens Pale Ale 3,9%


Vid lunchtid blev det dags att prova lite av Little Valleys Withens Pale Ale som en ligt ratebeer är klassad som en Golden Ale/Blond Ale. Tyckte det var en rätt trevlig öl. Blommor, citrus och lite örter. Mjuk och behaglig beska i eftersmaken. 6/10Senare på lördags kvällen var det redan dags att ta båten tillbaka hem. Testade en öl bryggd för Viking Line och som hette Rock More Beer. En ny öl trodde jag men visade sig sedan att så inte va fallet. Vakka-Suomen Panimo som bryggeriet heter säljer den bara under ett annat namn på båtarna. Orginalet heter
Prykmestar LuomuPils. Tyckte ändå att den va ganska trevlig med lite kryddig humle, aning lakrits, lite citrus och gräs. Snäll besk avslutning. Bättre än väntat och bättre än när jag provade den som hette Prykmestar LuomuPils.

Som avslutning innan jag somnade så blev det en till öl från Little Valley. Nämligen Hebden's Wheat som är en wit på 4,5%. Väldigt kryddig smak. Örter, kanel, citrus och söt lime. Ganska stor beska. Njae, den var väl inte så jättebra. 5/10

Annars kan man nämna att ölutbudet på Viking Line har blivit väldigt mycket bättre än för några år sedan. en del belgiskt, tjeckiskt, brittiskt och nu också Lagunitas IPA. Trevligt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar