onsdag 16 december 2015

SFBW del I

Torsdagen den 5/2 var det så äntligen dags att sätta sig på flyget till San Francisco. Som vi hade väntat. Biljetterna köptes redan i maj 2014. Så det hade varit dryga 8 månader lång väntan. Jag hade varit där en gång tidigare. Nämligen SFBW 2012. Mer om den kan man läsa om här.

Nu till årets resa. Som vanligt vill jag varna känsliga läsare för en massa kort recensioner. Ibland bara betyg. Läs eller hoppa över.

Så fort eventen började trilla in i december började planerna att smidas. Vi satte upp ett ganska gediget schema med många events. Tyckte att det var bättre att ha för många events planerade än inga alls. Lättare att skippa events än att på plats leta upp dem. SAS planet lyfte vid 10-tiden och landade i köpenhamn. Där var det bara att snabbt bege sig till nästa plan som skulle ta oss hela vägen fram till SF. Resan var lång men gick bra. Anlände dock lite senare än planerat och tullen tog lite längre tid också.

Detta innebar att schemat sprack på en gång :-) Tanken var att vi skulle gå direkt till Citybeer och inhandla rumsöl samtidigt som vi drack den första ölen på amerikansk mark. Men så blev det inte. Vi ville bli av med våra väskor först så vi checkade in och dumpade väskorna och tog sedan den korta promenaden på cirka 5 minuter till Citybeer.


Äntligen var det dags att få dricka härliga fatöl. För de som inte känner till Citybeer kan jag nämna att det är ett ganska litet ställe med cirka 15 kranar. Det som gör stället så bra är att de även har en grym flaskshop. Man kan alltså kombinera drickandet med shoppandet. Lysande. Och inte är det som hemma att ölen man shoppar är varma. Nej, de flesta står i kylar. Och man får dessutom dricka flaskölen på en gång på Citybeer om man vill.


Nu var det bara att börja prova sig igenom några av faten.


Berryessa Markley Cove Pale 6,5%
En bra fruktig, fräsh pale ale. Fint balanserad. 6/10

Altamont Beer Works Woodstock West 5%
Grym arom. Lite mjukare i smaken men massor av frukt ändå. Lite unket avslut med funk och källare. 6,5/10

Midnight Sun Pleasure Town 6,3%
Ganska kryddig IPA. Besk och bitter med tall och kåda. Ok. 6,5/10

Goose Island The Muddy Imperial Stout 9%
Frän bränd arom med massa lakrits. Liknande smak. Bränd malt, lakrits och fänkål. 7,5/10

Johan köpte en flaska från Almanac som jag fick prova en skvätt ifrån,


Almanac Dark Pumpkin Sour 7%
Syrlig och kryddig arom. Smaken var syrlig med bär och citrus. Som tur är finns det inte mycket pumpa smak i denna alls. Gott. 7/10

Nu var det dags att hasta vidare. Vi ville hinna med ett besök på Cellarmaker också innan det var dags att äta en sen middag. Cellarmaker ligger bara någon minuts promenad från Citybeer. Även detta ställe ganska litet och rätt mycket folk. Här hann jag smaka på fyra stycken olika öl.


Cellarmaker Nelquinox 6,7%
IPA. Riktigt god öl. Fruktig med ananas, mango, krusbär och vinbär. Gott gott. 8/10

Cellarmaker Mad Nibs 8,1%
En double milk stout. Riktigt god med mjölkchoklad. kakao, kaffe och söt malt. 8,5/10

Cellarmaker The Vastness of Space - Bourbon 11%
Grym öl. Massor med choklad. Mjuk och len. Bourbon, vanilj och kakao. 9/10

Cellarmaker Bangarang 6,9%
IPA. Fruktig med mandarin, melon, mango och gräs. Aning rågmalt känns. Ännu en riktigt bra öl. 8/10
Superimponerad av kvaliteten på Cellarmakers öl. Nu tog vi en taxi till ett ställe för att äta. Rickybobby hette det och ligger på Haight street nära Toronado. Åt en väldigt god burgare. Dags för ett första besök på det beryktade Toronado. Märktes att Beer Week inte hade börjat ännu. Ganska lite fat påkopplade. Men visst fanns det nåt gott att dricka ändå.En Deschutes Hop Henge som jag provat förut. Massa frukt men lite för spritig.

Den andra ölen blev Clown Shoes Space Cake 9%
Oj, vad bra öl. Humlejuice. Mango, papaya och karamell. Grym öl. 9/10


Efter att ha varit vakna 28 timmar så var man rätt slut nu. Blev en promenad till hotellet. Hittade en affär på vägen där det blev några rumsöl inhandlade. Grymt att man bara kan gå in på en random affär som inte ser ut mycket för världen och så har de en hel del craft beer. Härligt. Nu var det god natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar