lördag 1 oktober 2016

Lite smått om Stockholm Beer Whisky Festival 2016


Har besökt mässan både torsdag och fredag nu och det har varit riktigt trevligt som vanligt. Lagom med folk och inte alltför trångt. Långt ifrån provat allt men kan ge lite tips på det jag tyckte va bäst hittills.


Surt finns det en del lite här och där att prova och det är ju väldigt trevligt. Brill har Drie Fonteinen och Armand&Gaston, Framboos, Hommage och Intense Red är ju alla världsklass. Belgoklubbens surisbar är ett måste. Ca 70 surisar är väldigt imponerande. De Leite Cuvée Soeur’ise en ekad triple kriek var väldigt bra. Brewery International har en fantastisk Valnötssuris från Oud Beersel. 


Humligt finns det förstås också massor av. Tycker Göteborg dominerar där. Stigbergets alla öl är väldigt bra samt O/O. West Coast hade även de en mängd bra humliga öl. Mohawk hade en fin IPA också. En i smallbatch serien. Omnipollo Polimango och Lemon Meringue Ice Cream Pie grumliga humlejuice. Brew By Numbers överraskade mig stort med en riktigt bra Pale Ale. 21-03 Citra Amarillo Mosaic hette den. Stone Citradelic är också god och så hade vi Oppigårds nya fina härliga IPA. Blue Tuesday. 


Gillar man belgiskt så ligger Nederländerna rätt nära och Bier & Co är en ny aktör på den svenska marknaden med en hel del kul öl. Kompaan, Maximus, Emelisse och Kees bland annat är väl värt att testa lite ifrån.

Swedish Brewing Company Olja var en riktigt bra svart IPA. Även Rådanäs hade en sådan om man gillar det.


Nu blir det en veckas vila från mässan innan det är dags igen för ett besök på torsdag och fredag nästa vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar