tisdag 5 maj 2009

Schneider & Brooklyner Hopfen-Weisse


Bryggeri: Weissbierbrauerei G. Schneider & Sohn
Typ: Weizen Bock
Land: Tyskland
Volymprocent: 8,2%
Format: Flaska 500ml
Pris: 27,50
Intogs: 5/5 19.40 i Kungsängen

Medans jag sitter och lyssnar på Trelleborg mot AIK på webradion så passar jag på att prova en av maj månads nyheter. Hoppas den är bättre än matchen. Det får bli den jag är mest nyfiken på. En stark veteöl från ett samarbete mellan tyska bryggeriet Schneider och amerikanska Brooklyn Brewery. Häller upp en kraftigt skummande ljus öl. Lite disig är den. Doften är väldigt bra med banan, vete, jäst, kryddor, frukt och citrus. Smaken är kryddig, jäst, apelsinskal, banan och blommig. Kroppen är lite olik en veteöl. Den är ganska fyllig och oljig. Tycker det här var en riktigt bra öl. 8,5/10

Kan nu tillägga att ölet var tusen gånger bättre än matchen. AIK förlorade. Verkar ha svårt för skånelagen. Ser bättre ut för mitt Man U.

8 kommentarer:

 1. Jag håller helt med dig, om allt du skrev, både ölen och Aik. Tänkte passa på att flagga för vår Releasefest för femkommanoll.tv på Sorbon. Detta ska ske i samband med deras Amerika dagar 4-14 juni. Vi tänkte ha kalas den 4 juni med start kl.19. Du och Jöns är hjärtligt välkomna. Återkommer med en "riktig" inbjudan.
  /Johan

  SvaraRadera
 2. Amerika dagar låter väldigt intressant. Ska kolla upp kalendern.

  SvaraRadera
 3. Absolut det måste du göra. Om du gillar goda Amerikanare så kommer detta vara något i hästväg. Jag har sett förrådet och det var inte i närheten klart, men jag höll knappt på ta mig därifrån.

  SvaraRadera
 4. Jag drack också den i dag. Blev dock inte speciellt imponerad. Tyckte den var rätt spretig och osammanhängande. Dessutom var den hyfsat påtagliga alkoholen ölen alldeles för söt. Inte mer än ok enligt mig.

  SvaraRadera
 5. Jag för min del tyckte också den var kanon (Hopfen-Weisse, menar jag, inte matchen). En riktigt trevlig överraskning. Jag har just beställt fyra flaskor till.

  SvaraRadera
 6. Låter som en öl som måste provas rätt snart. Kul också med samarbetet mellan de två bryggerierna.

  SvaraRadera
 7. Den här ölen är torrhumlad med Hallertau Saphir. Hoppas man får chansen att prova Brooklyner & Schneider Hopfen Weisse som är torrhumlad med amerikanska amarillo och palisade.

  SvaraRadera
 8. Vi får ta nya tag i morgon.
  Finölspicnic under ekarna bakom Västra några timmar innan avspark.
  Kom&svinga en bägare.

  SvaraRadera