tisdag 23 juni 2009

Wisby Klosteröl


Bryggeri: Gotlands Bryggeri (Spendrups)
Typ: Golden Ale/Blond Ale
Land: Sverige
Volymprocent: 5%
Format: Flaska 500ml
Pris: 21,90
Intogs: 17/6 i kungsängen

Drack den här ölen från Spendrups "experiment bryggeri" för ett tag sedan. Hällde upp en disig guldfärgad vätska med ett kompakt fint skum som varade väldigt länge. Såg väldigt lovande ut.

Aromen däremot var ganska svag och lageraktig med bröd och malt. Smaken var inte så mycket bättre. Den var väldigt tråkig med lite syrlighet, bröd, malt och en aning nöt. Eftersmaken var lite syrlig och metallisk.

Det ska vara en golden ale men jag tyckte att den var som en trålig lager. Förstår inte alls vad som är klosteraktigt med den här. 3/10

2 kommentarer:

  1. Jag provade denna för någon vecka sedan och då bäst före datumet inte gick att utläsa ringde jag Gotlands Bryggeri. Nämnde i förbifarten att den var mycket klarare än jag minns den och då bekräftade dom att det var ett nytt recept för att den skulle sälja bättre. Nu behöver inte konsumenterna (svenne banan) undra varför den är så "grumlig"...

    SvaraRadera
  2. Ok. Intressant. Det kanske är därför som den var väldigt menlös. Varför har de ett experiment bryggeri om de ändå inte vågar brygga lite roligare öl? Trist tycker jag.

    SvaraRadera