måndag 31 augusti 2009

Köpenhamn del I

Resan startade 05.00 från Kungsängen strax utanför Stockholm. Tåget från centralen gick 06.21. Vi åt medhavd frukost och runt 8 tiden började vi bli rastlösa. Vi bestämde oss för att prova ett par öl.


Började med Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel som var ljusgul och lite grumlig. Den hade ett luftigt fint skum. Aromen var frisk med citrus, apelsin, koriander, banan och jäst. Smaken var liknande med citrus, apelsin, örter, banan och lite kryddig beska. Den avslutar beskt och torrt. Kroppen var medelfyllig. Vi gillade den här väldigt mycket. 7,5/10Nästa öl fick bli min första öl från Hoppin Frog. Nämligen BORIS The Crusher. Den var svart, tjockflytande och hade ett litet moccafärgat skum. Aromen var söt, brownie, kakdeg, choklad, rostad malt och lite kaffe. Smaken var underbar med söt choklad, bränd malt, kaffe och havre. Väldigt len, fyllig och krämig. Eftersmaken är lite torr och bränd. En underbar öl. 9/10Nästa öl blev en som vi druckit tidigare. En helt underbar Oak Aged Yeti. Har recenserat den härSista ölen innan vi var framme i Köpenhamn fick bli en till vi tidigare druckit. Dark Hops.
En väldigt bra öl.

Nu var vi framme i Köpenhamn och resan på strax över 5 timmar från centralen hade gått fort. Inte så konstigt kanske när man kunde sitta och dricka sådan väldigt god öl. Vi var framme 11.30. Efter att ha lämnat av bagaget och vilat lite var det dags för ölbarerna. Återkommer om det senare.

7 kommentarer:

 1. Shit, ni blev sådär lagom på G eller?

  SvaraRadera
 2. Man kan väl säga att det var en bra början. Vi vilade från öl i 4 timmar efter tågresan.

  SvaraRadera
 3. För Tuborg grön kan knappast räknas som öl :-)

  SvaraRadera
 4. Haha låter bra det. Det är lätt hänt att alkoholen kickar in när man sitter på ett tåg o dricker mycket god öl, speciellt om man inte har något annat att göra direkt.

  Sen finns det ju bättre öl att dricka i Köpenhamn än Tuborg också, jag brukar sällan åka över o handla utan att ta en pint eller fem på någon av ölbarerna..

  SvaraRadera
 5. Låter som en trevlig tågresa. Var det någon medresenär som reagerade?

  SvaraRadera
 6. Nej, ingen reagerade på att vi provade öl. Det var väldigt stillsamt i vagnen och många sov. Det ända jag märkte av var att de bakom oss iaktog oss en del och funderade säkert vad det var för konstigt vi drack. Vi satt ju dessutom och tog kort samt antecknade en del medans vi diskuterade drycken. En väldigt trevlig tågresa var det iallafall. Kan säga att det tog ett tag innan vi drack en stout igen.

  SvaraRadera
 7. Låter som en mycket trevlig tågresa och jag måste erkänna att jag förväntade mig att det skulle ta längre tid än 5 timmar till Köpenhamn.

  SvaraRadera