torsdag 17 september 2009

Southern Tier Oak Aged Un*Earthly


Bryggeri: Southern Tier Brewing Company
Typ: Imperial/Double IPA
Land: USA
Volymprocent: 11%
Format: Flaska 650ml
Pris: 86DKK på Ölbutikken
Intogs: 15/9 16.30 i Kungsängen

Eftersom UnEarthly nu kommer i mitt i månaden släppet så tyckte jag att det var dags att prova den ekade Unearthly. Häller upp en orangefärgad öl med ett väldigt litet skum. Aromen var frisk med citrus, mandariner, tropisk juice och apelsin. Väldigt bra doft.

Smaken är väldgit bra med söt nektarjuice, mandarin, mango, apelsin, vaniljsocker, lite torr och en skön beska. Den är strax över medelfyllig och har en ganska låg kolsyra. Len. Den är frisk och ganska lättdrucken trots sina höga 11%. Farligt. Eftersmaken är juice med lite beska.

Äntligen en ganska färsk humleöl. Har provat en del humletrötta öl på sista tiden och var nära att ge upp. Hoppas den oekade är lika färsk. 9/10

2 kommentarer:

  1. Känns ju lite knepigt ändå... om de ekfatslagrar den borde ju humlen försvinna en del? Låter trevligt hursomhelst, ser fram emot att testa den oekade versionen!

    SvaraRadera
  2. Jo, det har du rätt i, men jag tycker ändå att den kändes väldigt frisk. Ekfatslagring tog bort mycket av det beska och fick den mer att likna söt nektarjuice. Otroligt len. Väldigt lyckat enligt mig.

    SvaraRadera