lördag 28 augusti 2010

Harviestoun Number Of The Beast Metal Edition


Bryggeri: Harviestoun
Typ: English Strong Ale
Land: Skottland
Volymprocent: 6,66%
Format: Flaska 330ml
Pris: 24,90
Intogs: 3/8 i bil på väg till Åre

Jag, Jonas, Majsan, Stefan och Knutte satte oss i Stefans Cheva väldigt tidigt en tisdags morgon. Målet med resan var att åka till trondheim och kika på champions League kvalet mellan Rosenborg och AIK. Kommer inte att skriva så mycket om sjölva resan utan mest redovisa de olika ölen som dracks. Vi startade som sagt tidigt på morogonen nämligen 04.00 från kungsängen. Vid cirka 11 tiden var vi framme i Åre där första natten skulle tillbringas. Vi hade hyrt en väldigt trevlig lägenhet mitt i Åre byn. Dagen tillbringades med att dricka öl, bada bastu och grilla nere vid Åre stranden.

Senare på kvällen började tyvärr mitt helvete. Jag åkte nämligen på en magsjuka som däckade mig nästan under resten av resan. Några öl lyckades jag pressa i mig. På onsdagen var det dags att bege sig till Trondheim. Resan tog strax över två timmar. Naturen längs vägen var underbar. Vi checkade in på ett Scandic hotell strax efter 12 tiden. Det besöktes en pub med micro öl men sedan var jag tvungen att vila på rummet ända tills matchen skulle börja. AIK åkte på storstryk och dagen efter var det bara att sätta sig i bilen och åka den långa vägen hem. 11 timmar tog det att ta sig hem men vi hann iallafall med ett stopp i sundsvall för att äta och prova öl på bryggeripuben Irish Pub. Recensioner dyker upp senare.

Nu till den första ölen jag drack. Hällde upp en ljusbrun lätt disig öl med ett vitt skum. Aromen var söt malt, honung och gräs. Smaken var söt malt, honung, te, lätt citrus, metall och gräs. Tyckte det var en ganska ok öl som kanske var lite obalanserad och tunn. 6/102 kommentarer:

  1. Är det inte dags att uppdatera flaggan eller ser jag helt fel?

    Det där ölet blev jag inte alltför imponerad av.

    SvaraRadera
  2. Jo du ser rätt. Vi har tagit mycket fler guld än sådär.

    SvaraRadera