söndag 5 december 2010

Djævlebryg Son of Nekron


Bryggeri: Bryggeriet Djævlebryg Brewed at Herslev Bryghus
Typ: Porter
Land: Danmark
Volymprocent: 6,5%
Format: Flaska 500ml
Pris: 51,90
Intogs: 4/12 i kungsängen

Svart öl med ett ganska stort nougatfärgat skum. Tycker att nougat även passar in på aromen. Den är lite söt chokladaktig. Sedan tycker jag att jag även hittar en lätt rökig touch tillsammans med riktigt bränd malt. Lovande.

Riktigt bränd smak med lite, lite rök, choklad, lite metall och nougat. Den avslutar rejält torrt och bränt. Härlig eftersmak. Det man skulle vilja haft mer av så är det väl kroppen och fylligheten. Men dennna är ju ändå på "bara" 6,5%. 8/10

Nu skulle den provas till 4 olika sorters ost. Stilton, Kvibille ädel doppad i glögg, 12 månaders extralagrad cheddar, gorgonzola. Intressant. Det är inte så ofta jag försöker para ihop olika smaker med öl. Jag är lite för feg och tror att jag bara ska förstöra ölupplevelsen.

Stilton var lite för kraftig till ölet. Ölet försvann i den kraftiga krämiga osten.

Kvibille glöggost passade inte heller så bra ihop med portern. Glöggkryddorna i osten var verkligen speciella.

Till gorgonzolan blev det ganska bra. Men jag vet inte om någon av dem tjänade på att paras ihop med varandra.

Cheddarn var klart bäst partner till Son of Nekron men ändå inte jättebra.

Nä, ölet var bäst för sig själv och det var ostarna också. Har alltid varit lite skeptisk till att para ihop olika smaker och det kommer jag fortsätta att vara tills jag hittar något som lyfter det man parar ihop.

1 kommentar:

  1. Gruyere och ett amerikanskt barley wine (t ex Old Ruffian) brukar funka riktigt bra. Både osten och ölet får inte heller vara för kallt...

    SvaraRadera