torsdag 6 december 2012

Öl i Holland del V


Flying Dog Pearl Necklace Oyster Stout 5,5%
Sista ölen innan vi äntligen var framme. Vi satt på ett direkttåg men lik förbaskat stannade den och alla skulle gå av och vänta på ett annat tåg. Uppstod en hel del förvirring innan flera hundra gnagare lyckades få reda på vart och hur vi skulle åka vidare. Nåja efter cirka en halvtimme var vi på väg igen den sista biten och jag hann med denna öl som smakade kaffe, choklad, kakao och rostad malt. Eftersmaken är väldigt torr med aning rök och lakrits. Gillade denna öl. 7,5/10

Emelisse Winterbier 9%
Nu var vi framme och det fick bli en öl på rummet innan det var dags att ge sig ut på stan. Ganska söt och maltig öl. Lite frukt, rök och godissocker. Helt ok öl. 6/10

Resten av dagen och kvällen och natten handlade om AIK och öl på krogen. Alla gnagare samlades på ett torg. Helt galet bra laddning inför matchen. Runt 1500 gnagare som drack så mycket öl man kunde och sjöng sånger och hade det riktigt kul. Nog det häftigaste jag varit med om innan en match. Vi tog verkligen över hela jävla stan. Runt torget så fanns det ett tiotal krogar kanske och i mitten en stor uteservering. Krog efter krog fick slut på öl. De hade nog inte räknat med så många törstiga gnagare en vanlig torsdag.


Jag höll mig till westmalle dubbel och hoegarden. Rätt bra att man slapp dricka lager. Matchen gick ju rätt bra. Spela lika mot PSV borta är ju rätt bra. Blev lite firande efter matchen och man var rätt slut när man väl kom i säng. Ska bara nämna att jag nog aldrig mer kommer sätta min fot i den där hålan. PSV som arrangör är bland det värsta jag varit med om. Så dåligt skött och AIK anmälde dem till UEFA pga hur de skötte oss vid insläpp och utsläpp. Att de vägrade sälja fler biljetter till AIK:are var ju också en skandal. Arenan var halvtom men det sket de i. Aldrig varit med om nåt liknande.


Dagen efter matchen var vi väldigt sega men det var bara att checka ut och bege sig med tåg tillbaka till Amsterdam. Checkade in på vårt tredje hotell på lika många dagar och det här var resans sämsta. Litet rum och iskallt. Värsta trappan upp till receptionen som jag varit med om. Nåja efter incheckning var det bara att bege sig till In de Wildeman igen och dricka lite öl.

De Molen Nat & Droog Cascade 6,2% fat
En ganska udda IPA. Fruktig och besk och bitter med spår av kaffe och salt i smaken. Skum men ok öl. 6/10

De Prael Notenbock Amandel 7,7% fat
Kaffe och massor av choklad, bitter kakao, mandel och karamell. Torr och sträv. Väldigt god dubbelbock. 8,5/10

Ramses Bier Lambok 6,9% fat
Torr, sträv öl med kaffe, malt, toffe och bitter choklad. 6,5/10

De Molen Single Hop Columbus 4,8% fat
Bra fruktig öl med apelsin, persika, citrus och en bra beska. Lätt sträv och bitter. 7,5/10


Nu var det dags att ta en tur till Arendsnest. Väldigt mysig pub med bara inhemsk öl. Ganska mycket folk där nu när vi kom . Fick plats vid ett litet bord med två holländare. Beställde in en ostbit och satte igång att prova lite öl. Kompisen tog en en SNAB Roock som jag provade förra gången jag besökte Amsterdam. Den var godare än jag mindes den med rök och kaffe.

Själv tog jag in en Emelisse Notenbock Hazelnoot 6,5%
Tydlig hasselnöt i smaken med kryddor, söt malt, kartong och örter. Inte min typ av öl alls. 4/10

Nu blev vi hungriga så vi beslöt oss för att det fick räcka med ett kort besök denna gång. Blev lite pasta på en italiensk restaurang och sedan en liten avstickare till Beer Temple.

Första ölen blev en felbeställning. Skulle ha en vetebock men fick en Hertog Jan Weizener 5,7% Orkade inte byta utan drack upp den. Söt och sockrig öl med skumbanan. 4,5/10

Evil Twin All Occasions IPA som tydligen är samma öl som Evil Twin Before, During and After Christmas Beer 8%
Massor med fruktig humle samt rejaäl beska. Persikor, mandarin, gräs, karamell, tall och humlekottar. Riktigt bra öl. 8,5/10

Nu var vi helt slut och beslöt oss för att ta en ganska tidig kväll denna sista kväll. Sista dagen blev det en
snabb shoppingrunda på stan och sedan en lunchöl på en trevlig krog på ett torg. Blev en trappist här. Kommer inte ihåg vilken. Klockan 12 öppnade In de Wildeman så vi bestämde oss för ett sista besök innan tåget till fygplatsen skulle gå.

Ramses Bier Hop 6,6% fat
Aning jästig med citrus, grape och gräs. Enorm beska. 6,5/10

Houtens Honingbier Brewed 2B 8,5% fat
Ingen fantast av honungsöl och den här var rätt dålig också. Kryddor, unken och honung. 4,5/10

Emelisse DIPA Dry Hopped Apollo 7,9% Cask
Underbart fruktig med apelsin, persikor, mandarin och en rejäl beska. Riktigt god öl. 8,5/10

Nu var det dags att bege sig till flygplatsen och åka hem. En riktigt bra fotbollsresa var till ända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar