tisdag 5 november 2013

Poppels Projekt 001 Dubbel IPA

Bryggeri: Poppels Bryggeri
Typ: Imperial/Double IPA
Land: Sverige
Volymprocent: 8%
Format: Flaska 330ml
Intogs: 5/11 i kungsängen

Så här skriver bryggeriet om sin framtida serie av öl:
Under temat Poppels Projekt kommer ett antal spännande ölnyheter i begränsad upplaga att presenteras. Formen är öppen men alla projekt kommer att ha som gemensam nämnare att byggmästare Daniel tar ut svängarna lite extra!

Snygg öl. Lite mörkt orange och lätt disig med ett fast snyggt skum. Aromen är helt fantastisk. Tropiska frukter, ananas, mandariner, melon, jordgubbar och en aning toffee. Härligt.

Lite klenare med tropisk frukt i smaken men finns där fortfarande. Melon, jordgubbar, grapefrukt, ananas och klementiner. Toffeen återkommer och stör mig lite lite grann. Beskan är ganska snäll och eftersmaken är lite småsöt med karameller. En underbar och härlig öl. Utan toffee tonerna hade den fått riktigt högt betyg från mig. 8/10

2 kommentarer:

  1. Nja, beställde denna och hade höga förväntningar, men den hade lite stalliga funk-drag som jag inte riktigt kom överens med. Kan vara så att jag fick en på något vis infekterad flaska... Antar så i och med att ni ej, eller någon annan för den delen, nämner detta i recensionerna.

    SvaraRadera
  2. Stallig funk kände jag inte av alls. Däremot hade jag också höga förväntningar och tyckte inte riktigt att de infriades. Men nästan för det är en väldigt god öl enligt mig.

    SvaraRadera