fredag 8 november 2013

S:t Eriks / Epic Devastation DIPA

Bryggeri: S:t Eriks Bryggeri (Galatea)
Typ: Imperial/Double IPA
Land: Sverige
Volymprocent: 9%
Format: Flaska 330ml
Intogs: 8/11 i kungsängen

Detta är en sambrygd mellan vännerna Jessica Heidrich, (S:t Eriks) och Luke Nicholas, (Epic). Jag häller upp en väldigt snygg öl. Mörkt gyllene öl med ett riktigt snygg skumkrona. Gräddigt skum. Aromen är djupt fruktig med söt apelsin, övermogen citron, fruktkarameller och grapefrukt. Tallskog och gräs finns också.

Riktigt humlekäftsmäll i smaken. Inte utav tropisk frukt utan mer av humlekottar, tallbarr, grapefrukt, massa beska, kåda och karameller. Först saknar jag fruktigheten men sedan gillar jag den här mer och mer. Helt ok balanserad trots hög beska. Söt malt i botten som toppas med grön färsk, besk och oljig humle. 7,5/10

3 kommentarer:

 1. Nja, Fajanen, nu var du väl lite sträng i din bedömning... :) Tyckte att denna var en alldeles fantastisk DIPA. Detta får gärna St Eriks och Epic göra mer av... :)

  SvaraRadera
 2. Håller med. De får gärna göra mer samarbeten. Uppfatades texten och betyget som strängt? Gillade den här väldigt mycket och tycker att jag satte ett högt och rättvist betyg. Allt måste inte smaka massor av tropisk frukt (precis som du verkar tycka) för att det ska bli bra. Lutade åt en 8:a men just idag nådde den inte dit.

  SvaraRadera
 3. Killer (Johan i Sumpan)9 november 2013 01:34

  Hehe, nej förstår precis. 7,5 är ändå ett mycket bra betyg, håller med dig. Gillar dock tropisk frukt som du förstår... :) Sedan drack jag den ikväll också så jag har den färskt i minnet.

  SvaraRadera