onsdag 15 april 2015

Warpigs


Då var det äntligen dags att besöka Warpigs premiär party. Det började klockan 15 och vi var rädda att det skulle vara galet med folk och lång kö för att komma in. Lite rätt hade vi. Det var rätt galet med folk men inte i början. Och det var köer men inte för att komma in utan de hade tre stycken öl bås ute på parkeringen som var avspärrad och inhägnad. Mycket smart gjort. Det var två ölkranar med två olika öl som var gratis de första 1000 litrarna och ett bås med ett urval av 4 av deras öl. Inne hade de 22 kranar med öl i baren.Vi började med att ställa oss in den mindre kön till de 4 olika ölen som inte var gratis. För att sedan ställa oss i gratiskön med den ölen. Köerna var väldigt smidiga och snabba och att man samtidigt hade en god öl att sippa på underlättade. Solen sken och ölen flödade. Härlig feststämning. Gratis tilltugg fanns det också. Stora fat med rökta räkor och rökt kyckling. Väldigt god och mör kyckling. Hoppade över räkorna då det var alldeles för kladdigt. Jonas tog en dock och sade att de var väldigt goda.Det fanns merchandise till försäljning och olika uppträdande anordnades på parkeringen. Väldigt trevlig gårdsfest med picknick liknande förhållanden. Såg en hel del folk som kom dit för bara festen. Synd att några inte vågade prova på nåt annat än deras medhavda sexpack med Kronenburg och Carlsberg. Nåja, sådana kommer det alltid att finnas.


Ölen då? Jo, de var också lite över förväntan. Hög kvalitet på Warpigs egna öl och sedan så fanns det en del annat gott på kran också.


Warpigs Moonbase of Filth 6,3%
En skön härlig sweet stout med en bra rostad ton samt choklad och karamell. 7/10

Warpigs Real Estate Mongol 6,4%
En lättdrucken APA med gräs och karamell. Liten smörton som störde mig. 6/10

Warpigs Garbage Patch 5,5%
Ganska tråkig amber/brown ale. 4,5/10

Warpigs Champagne Brus 4%
Underlig och söt och lite krydddor. Aning skumbanan. 6/10

Warpigs Lazurite 7,4%
En otroligt fin och fruktig IPA. Krispig med persikor, citrus och karamell. Skön bitterhet rakt igenom. 8,5/10


Warpigs Big Drunk Baby 9%
En DIPA med aning kryddig humle, härliga frukter och en söt men besk avslutning. 8/10

Warpigs Smoldering Holes 9,6%
En skön imperial stout med en ganska stor beska och lakrits. Men också en skön sötma med choklad. 8,5/10


Warpigs Lights Out, Rick 6,1%
En smoked lager. Riktigt fin om man som jag gillar rököl. Köttig, rökt, söt malt och en aning humlebitter. Härlig öl. 8,5/10

Three Floyds Blot Out The Sun 10,4%
En härligt rostad imperial stout med en skön krämighet. 9/10


Mikkeller Spontantripleblueberry 10%
Druckit denna ett par gånger förut men kunde inte låta bli att ta en sådan i det härliga vädret. Färgen är ju helt enastående. Blåbärssoppa. Syrlig med blåbär, trä och funk och en del sötma från alkoholen. 9/10

Det här stället kommer jag definitivt att besöka igen. Redan om två veckor faktiskt när det är dags för CBC. Stora ytor inomhus med gott om sittplatser och ett tiotal bord utanför. Smidigt system för att beställa mat och öl. Man går fram till en lucka och beställer maten och sedan till nästa lilla lucka där man beställer ölen man vill ha till. Sedan får man allt på en bricka. Maten är mest inriktat på kött som har rökts länge (12-14 timmar) i europas största rök. Den klarar av ett ton kött om dagen!!! Helt underbart ställe som jag är övertygad kommer bli mångas favorit. Redan nu är den min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar