torsdag 21 december 2017

Öl i Atlanta del IX

Jaha, så hade den oundvikliga dagen kommit. Nämligen hemresedagen. Men eftersom jag hade bokat in ett rätt sent flyg så hade jag fram till 18 tiden på mig att öla innan Ubern skulle ta mig till flygplatsen. Så det va ju bara att sätta igång och göra det bästa av denna dag. Frukostöl på rummet.


Draai Laag Apples & Pears 4,3%
Lite syrlig, vita druvor och gröna äpplen. Bättre än jag trodde. 7,5/10


Tänkte jag skulle besöka ett BBQ ställe också. Så jag tog en Uber till det kändaste stället i Atlanta. Fox Bros. Bar-B-Q. De öppnad 11 så jag va där 11.15. Ganska lite folk såklart. Satte mig vid baren och beställde in en öl samtidigt som jag ögnade igenom vad jag skulle ha för frukost. Tyvärr så är jag ingen frukost människa så allt såg bara så mycket och jobbigt ut. Fick bli lite chicken wings. Inte fy skam det heller. De va väldigt goda. Dessutom hade jag turen att sitta bredvid en dam som inte orkade alla sina Corn Dogs. Så jag fick en av henne. Lite kul eftersom jag aldrig hade provat en sådan. Underlig sak men rätt god korv inne i majssmeten.


Red Brick HopLanta 6,8%
7,5/10Monday Night Blood Orange Blind Pirate 7,5%
6,5/10Det fick räcka. En liten promenad tog mig till Litlle Five Points området igen. Hela veckan hade jag fått höra att en solförmörkelse skulle inträffa just idag vid 14 tiden. De flesta jag pratade med va väldigt uppspelta över detta. I Atlanta skulle den inte bli 100% men nåt på 90 va det iallafall. Jag gick upp på takterrasen på Little 5 Corner Tavern där jag va min första dag. Stekhett som tusan och vatten och öl beställdes in i väntan på förmörkelsen. Glasögon hade jag inte skaffat. Tur för mig att en kvinnlig gäst hade massor med sådana över och gick runt och erbjöd alla som kom upp taket. Rätt häftig upplevelse va det. Det va nedräkning som på en nyårsafton när den skulle vara täckt som mest. Mörkt blev det inte men man såg att lyktorna på bilarna lös. Lite uthärdligare värme på taket blev det också.Southern Brewing Wild Azalea Saison 6,5%
6,5/10


Terrapin Hi-5 IPA 5,9%
7,5/10Orpheus Lyric Ale 6,5%
En bra saison. 8/10Efter spektaklet på takterrasen så behövde jag svalka. Och öl tydligen. Begav mig till Porter Beer Bar bara cirka 50 meter bort. Underbart att få komma in i en sval och dunkel pub. Sen att Porter Beer Bar är en av de bästa i hela Atlanta gjorde inte saken sämre. Två öl intogs.


Purple Cellphone Milkshake Ipa 6%
7,5/10


Orpheus Even the Furies Wept 7%
Brettad saison lagrad på sauternes fat. 7,5/10


Hade gärna stannat längre på Porter Beer Bar men jag ville hinna med att köpa lite mer flaskor som skulle få följa med hem. Tid började verkligen bli hårdvaluta så en Uber togs den korta biten till Hop City där jag gjorde mitt första inköp för en vecka sedan. Lite mera inköp gjordes och burgare och öl hanns med också. En sak som man inte brukar vara med om hemma i svedala är att en okänd person hör talas om att jag ska till flygplatsen och erbjuder mig skjuts eftersom han ska dit ock hämta sin flickvän. Otroligt överraskande och snällt. Tyvärr passade det inte riktigt med tiden.


Burial Hawkbill 6%
7,5/10


Against the Grain Pile of Face 6%
Härlig öl. 8/10

Uber till hotellet och sen Uber till flygplatsen. Stor skillnad på priset till flygplatsen med Uber. Cirka 17$ mot 70$ med dricks när jag tog taxi från flygplatsen till hotellet när jag anlände. Blev en Goose Island IPA på flygplatsen och sedan lyckades jag hitta en lokal öl. Resan flöt på bra och vid mellanlandningen i London intogs en öl.


Jekyll Cooter Brown Ale 6%
7/10


Wychwood Hobgoblin Gold (Cask) 4,2%
6,5/10

Sammanfattningsvis en riktigt bra resa. Festivalen va ölmässigt i riktig toppklass. Arrangörsmässigt fanns det mer att förbättra. Men de flyttar ju festivalen varje år så det kan så klart uppstå oväntade problem. Atlanta som öldestination fungerade också bra. Kanske det va lite bättre än vanligt nu när Shelton Festival ölen fanns lite överallt på krogarna. Vädret va som det skulle i amerikanska södern i augusti. Förbaskat varmt och hett. Jag höll mig mest inomhus så klarade av det rätt bra ändå. Atlanta som stad har jag ingen större uppfattning om då jag knappt va där. Spenderade det mesta av tiden i områdena precis utanför downtown. Fanns massor med mysiga trevliga områden. Skulle vilja se mer. Nu när dessutom de konstiga bryggeribesök reglerna är ändrade så skulle jag mycket väl tänka mig att åka tillbaka till Atlanta.

1 kommentar:

  1. Hur länge var solen borta?
    Vägrar sätta min fot i medelhavsländer eller Södern på sommaren, men det verkar ju helt klart vara ett resmål att ha i bakhuvudet så här års.

    SvaraRadera