onsdag 15 augusti 2018

Öl i New York del IIEfter väldigt få timmars sömn som vanligt så vaknade man. Ej utvilad men det går ju inte att sova. Vi skulle ses vid 10 nere på Wholefoods Bowery. Cirka en timmes promenad. Jag hade extremt gott om tid så bestämde mig för att gå dit. En rätt lång och skön promenad. Väl framme så botaniserade jag länge och väl bland det mycket mycket fina utbudet som de har där. Köpte på mig en del och mötte Johan där till sist.


Nu skulle vi gå och äta frukost på Katz's Delicatessen. De är kända för sina stora Pastrami och Corned Beef mackor och för att det va här som den berömda scenen med Meg Ryan spelades in. Den från Harry mötte Sally. Vid tog en macka av varje sort och delade på dem. Helskotta vad mycket kött. Visade sig att de hade en egen öl också som Brooklyn bryggt åt dem. Den provades så klart.

Brooklyn Katz's Ale 5,2%
En rätt trevlig Brown Ale som passade bra till köttberget. 6/10


Efter frukosten så var det dags att besöka pubar. Började med Fools Gold bara några minuter bort. Ett trevligt ställe med en bar som tog upp större delen av lokalen. 30 öl på kran och man fick beställa flight av de ölen som hade ett flygplan på kranen. Tog in en flight.


Interboro Mad Fat! Fluid 7%
IPA 8,5/10


KCBC / Rockaway Strictly Plutonic 6%
Foreign Stout 7/10

KCBC Polygon 5,4%
Porter 6,5/10


Maine Beer Another One 7%
IPA.Detta va en av resans absolut godaste öl.
Så ren och balanserad och bara väldigt väldigt god. 9/10


Nu va det dags att röra på sig igen. Vi valde att gå till Good Beer som låg typ 10 minuter bort. När vi väl kom dit så visade det sig att det va en bottleshop. Inte riktigt vad vi hade räknat med så det var nära att vi vände. Beslöt oss till sist iallafall att gå in och titta. Och det va tur det. Det va nämligen en bottleshop med en bar med 12 öl på fat. Härligt. Fick göra min favoritsyssla. Dricka öl samtidigt som man shoppar öl. Jäklar vad bra det är. Dessutom flights. Guldställe.


Sand City Second Wave 8%
DIPA 8/10


Greenpoint Inconvenient Reality 5,2%
Session IPA 7/10

Prairie No Chill 5,1%
Milk Stout 5/10Dags att barhoppa igen. Nu hade Proletariat öppnat. Hört mycket gott om den och den infriade verkligen det. 12 kranar är inte så mycket men det va bra öl på dem och atmosfären va grym där inne. Lång bar och väldigt smalt bakom barstolarna. Tre storlekar på ölen fanns. Full, half and taste.


Grimm Secret Track 4,8%
Grisette 8/10


Common Roots Coffee Cup Double Coffee Stout 9%
Imperial Stout med för mycket kaffe för min smak. 5,5/10


LIC Beer Project Undersides 8,5%
DIPA 8/10

Interboro / Transmitter Transboro Tripel 9%
Abbey Tripel 5/10


Då hade det blivit dags att beställa en Lyft till en bryggerivisning som skulle börja kl 15. Bryggeriet heter SingleCut Beersmiths och låg en bra bit bort. Vi kom fram några minuter innan visningen och beställde varsin öl. Ägaren dök upp och vi fick en riktigt bra visning med en öl i handen och sedan också ett prov direkt från tanken av en imperial stout. Fullt glas. Riktigt bra öl fast den inte va helt klar ännu.


Efter visningen tog vi ett stort bord och en massa öl kom in som vi fick prova igenom. Helt oväntat kom en bryggare fram och började prata på klockren svenska (nåja). Visade sig att han va från Örebro men bodde i New York sedan några år tillbaka. Han va väldigt glad över att få prata lite svenska. Det hade han inte gjort på två år. Överlag väldigt bra öl från ett bryggeri jag iallafall inte hade koll på.


Singlecut Is This The Real Life? 6%
NEIPA 8,5/10


Singlecut In And Around The Lake 8%
DIPA 7/10

Singlecut Cold Fire DDH IPA 8,2%
DIPA 9/10

Singlecut Heavy Boots of Lead 11,2%
Imperial Stout 8,5/10


Dags att röra på sig och nu väntade ett litet besök på Interboro som låg en halvtimmes taxi resa söderut. Ett trevligt ställe med 14 egna öl på kran och 2 gästkranar.


Interboro Premiere 6%
IPA  7/10

Interboro / Creature Comforts Cellarman's Spirit 7%
Råg IPA 7,5/10

Interboro Tastes Like Celebration 7,9%
DIPA 7/10


Ytterligare 40 miuters taxi resa söderut så ligger hypade bryggeriet Other Half. Mest kända för sina grumliga NEIPA. Stället va ganska ocharmigt. Stort i tak och som en lagerbyggnad där inne. Luftigt och ganska gott om plats. Mycket folk men inte så galet som alla varnat om hela dagen.


Other Half Citra Daydream Double Dry Hopped 6%
IPA 8/10

Other Half Double Dry Hopped Go with the Flow 6,5%
IPA 7/10

Other Half / Burial Wangies 8,3%
DIPA 7,5/10


Other Half Triple Cream 10%
DIPA 8,5/10

Vi tänkte att vi skulle ta ett ställe till så det blev en kortare taxiresa på dryga 10 minuter till Threes Brewing. Där var det dock så tjockt med folk att vi inte orkade vara kvar. Bestämde oss för att äta BBQ istället. Vi gick till Dinosaur BBQ bara nån minut därifrån. Two Hearted Ale och väldigt god mat slank ned. Nu fick det vara nog för idag. Helt slut och det blev en taxi resa hem till Manhattan. Stupade i säng.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar