lördag 1 december 2018

Öl i Köpenhamn






Då hade det blivit dags för årets Brewskival. För tredje året så började vi med ett dygn i köpenhamn innan. Tog ett rätt tidigt plan ner och passade då på att stanna till på Mikkellers nya pub inne på Kastrup. Ligger centralt inne i terminalen och de hade 20 öl på tap. De hade bland annat en väldigt god TIPA från The Veil. Vi tog två öl var här innan vi tåg tåget in till city och lyckades få lämna väskorna på rummet.



Sedan bar det av till första stoppet. Warpigs såklart. Provade igenom 6 olika öl där TIPAn Into the Void var klart bäst. Underbart väder och vi mådde så bra. Testade på Johns Hotdog Deli också som ligger precis bredvid Warpigs. God korv och så hade de några burkar Alefarm också. Härligt det är i Danmark.




Sedan blev det en tur till Kihoskh och fylla väskan med en del öl som skulle med hem till Sverige. Snabbt stopp på Fermentoren för en öl och sedan tillbaka till rummet och lämna ölen och sedan ge sig av till min favorit Himmeriget. Idag hade de tap takeover från Green Bench. Vi testade igenom 6 stycken av 10 och det va väldigt hög kvalitet på alla. Riktigt bra öl. Blev också en flaska av årets Blåbär. Och oj vad god den är.






Nu tänkte vi leta upp det nya stället 1420. Väldigt litet och intimt ställe med en massa udda suröl som jag inte har sett förut nån annanstans. Blev bara varsin här och sedan bestämde vi oss för att gå vidare till BRUS. Jag gillar BRUS. De har ett stort luftigt ställe med en massa öl på kran och en bottle shop. Maten ska vara väldigt god här också. Har tyvärr aldrig ätit här men allt har sett gott ut.







Blev en taxi tillbaka till Vesterbro och ett besök på Mikkeller och Fermentoren innan läggdags. Sedan tyckte vi att vi verkligen hade maxat dagen. Dags att sova.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar