fredag 11 oktober 2019

Öl i Brygge del I


Hejsan, det va ett tag sedan man skrev på denna bloggen. Har bara inte blivit av. Tänkte göra ett försök nu med att dela med mig av min senaste resa. Den börjar i Brygge. Flyget gick tidigt från Bromma ned till Bryssel och väl där så togs tåget till Brygge. Tågresan tar cirka en och en halv timme.
Väl framme i Brygge tog vi bussen upp till centralare delar av staden där vårat hotell låg. Slängde in väskorna och begav oss ut på stan. Började med ett besök på bryggeriet Bourgogne des Flanders. Det låg cirka en minuts promenad från hotellet så det var ju lämpligt. Tog in en smakbricka med 6 olika öl. Rätt snälla och mediokra öl men deras NEIPA Hot Stuff va ändå ganska god. Bara nån minut därifrån ligger stället 2be/The Beerwall. De har flera väggar inglasade med massor av ölflaskor samt glas. 1915 olika öl stod det att de hade. Väldigt spektakulärt och kul att titta på. Beställde in två öl här. Två goda öl.


Efter ytterligare en kort promenad råkade vi hamna på ett väldigt mysigt ställer som hette Bierpalais. En stor ölaffär med även några fatöl. Passade på att ta en smakbricka även här. 4 stycken för 10 Euro kändes verkligen ok. Belgisak blonden Tété De Mort va godast.
Nu hade det blivit dags för lita middag. Vi gick ned till en trevlig restaurang som hette 'T Minnewater. Där blev det en klassisk belgisk köttgryta. Stoffvlees. Mycket gott.Lika bra att besöka andra bryggeri också så vi gick till Halve Maan, Stort och trevligt ställe. Maten såg väldigt god ut där. Men vi hade ju precis ätit så det blev bara ett par öl här. Även fast vi precis hade druckit :-)Började bli lite sega nu och drog oss närmare vårat hotell för en sista pub. Nämligen det högt rankade 't Brugs Beertje. Ett väldigt mysigt och litet ställe med mest lokala som satt där. Beställde in lite suröl och ost med senap och sellerisalt. Otroligt gott. Det blev en bra avslutning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar