fredag 25 oktober 2019

Öl i Berlin del I


Taxi från hotellet i Bryssel till flygplatsen för att ta planet runt 8.30 tiden till Berlin där nästa 5 nätter skulle spenderas. Ost och Leffe fick agera frukost inne på flygplatsen. Resan gick smidigt och vi anlände till hotellet vid Alexanderplats strax före lunchtid. Slängde in väskorna och tog en promenad till Weihenstephaner vid Hackescher markt. Currywurst och stora hefeweizens intogs med belåtenhet. Härlig start även om stället känns som en stor turistfälla.


 Kort promenad till närliggande Brauhaus Lemke där det bara blev två öl. Ok men inget speciellt. Spree coast IPA och Hopfenweisse. Tillbaka till hotellet för nu hade det blivit dags att ta ut väskorna från bagage rummet och få checka in. Lite rumsöl köptes i gallerian på vägen. Drack en Hop Gun brown ale från Cambra som inte va så speciellt god medans man installerade sig i rummet på 28:e våningen!! Vilken utsikt man hade. Fantastiskt.
Hade hört gott om en pub som heter Muted Horn. De öppnade 17 så det hade börjat bli dags att ta sig dit. Det tog en kvart med tunnelbanan så va man i stadsdelen Neukölln. Fatlistan va helt fantastisk med en massa Fieldwork och Cloudwater. Måste ha varit rester från förra veckans craft beer week tror jag. Flasklistan är också helt otrolig med en massa lambics.


Puben motsvarade alla mina förväntningar och tror nog att den seglade upp som den bästa krog jag besökt i europa.Inte blev det sämre av att högt rankade hamburgerstället Musty Burger låg mittemot. Eftersom Muted Horn inte har mat så var det bara att kila över och hämta ett par supersaftiga och goda burgare. Ölen som slank ned var. Från Fieldwork: Shindo IPA, World of make-believe IPA och Juice Crusher DIPA. Två utmärkta NEIPA från Cloudwater: Aromas and flavours samt CY18 Sabro Chinook. Jelly King en sour från Bellwoods.


Orkade inte mer denna dag utan tillbaka till rummet efter lite strövande runt Alexanderplats och två rumsöl innan sömnen. En intetsägande Helles och en DIPA på 10% som bara va ok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar