tisdag 15 oktober 2019

Öl i Bryssel del I




Morgonen startade med en tågresa från Brygge till Bryssel. Nån tåg öl och lite snacks slank ned på den smidiga tågresan på ca 1,5 timme. Väl framme i på centralen så gick vi till närbelägna Brewdog Bar som ligger bara tvärs över gatan. Gillar denna Brewdog. Stor och luftig och bra med plats utomhus. Några öl och lite pommes med majo slank lätt ned i det härliga vädret. Dubbelipan i New Englandstil Brewdog vs Bearded Iris: Multitrack var väldigt väldigt god. Gillar också att de har en hel del grymma öl i kylen man kan köpa med sig. Blev bara ett par stycken då väskplatsen är reserverad för Cantillon öl.







Nu var det dags att ta sig ned till hotellet som låg bara tio minuters promenad bort. Checkade in på Bedford och begav oss sedan ut på stan för lite sightseeing. Vandrade omkring lite runt Grote Markt som verkligen är ett imponerande torg. Blev nån öl här och där på de många ställena. Solen sken och vi hade det riktigt gott. Lagom till klockan 17 började vi röra oss till Nuetnigenough. Mitt favoritställe i Bryssel. Beställde in de goda kalvköttbullarna med pommes och botaniserade i deras väldigt bra flasklista. Blev bland annat ett par goda syrliga öl. En från Hof Ten Dormaal och en från Verzet.



Efter ett par timmar på Nuetnigenough så hade det blivit dags för det obligatoriska besöket på Delirium Cafe. Klockan va inte så sent så det va ganska lugnt mot vad det kan vara. Blev en snabb öl uppe på Hoppy Loft som jag tycker är den bästa delen på detta ställe. Sedan var det dags att röra sig mot hotellet och vilken tur att Moeder Lambic ligger bara 3 minuters promenad därifrån. Ett givet sista stopp såklart. Älskar detta ställe. Tänk att få ha det som sitt stammis hak. Efter ett par goda öl här så hade det blivit dags för lite sömn. Ölen som dracks va Dhaki från Hoppy Road, Green Petrol från BrewFist och Suspended in Citra från Siren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar