måndag 14 oktober 2019

Öl i Brygge del II


Dagen började med lite sightseeing. Gick upp till torget och knallade runt lite däromkring och tittade på en del vackra byggnader. Blev även ett besök på ölaffären The Bottle Shop. Massor med flaskor och en väldigt trevlig ägare som pratade på. Efter en stund när törsten satte in så gick vi till Duvel stället Bier Cafe som ligger på torget men en trappa upp i en utav byggnaderna. Härlg utsikt över torget härifrån. Efter ett par öl så blev det lite mer strosande i staden.
Nu hade det blivit dags för lunch. Vi lyckades leta oss fram till ett litet men väldigt mysigt ställe som hette Cafe Rose Red. Visade sig att de inte hade så mycket mat så det blev lite goda småplock. Öl hade de såklart och väldigt bra utbud av det. Vigneronne var fantastisk och även den mörka tripeln Decem Diciple X var överraskande god.
Nu följde en liten runda med korta stopp på några ställen. L'Estaminet var en trevlig restaurang som låg fint vid en park. Ölutbudet inte så stort men helt ok. Yesterdays World var verkligen ett udda ställe. Litet och fullproppat med en massa olika prylar. Allt man såg kunde man dessutom köpa. Som en antikvitetsaffär och pub i ett. Unikt. Ölutbudet väldigt bra här med en bra flasklista.


De Garre var en riktigt trevlig bekantskap. Ligger väldigt nära torget. Man måste igenom en supersmal liten gränd innan man hittar ingången. Väl inne så va det mycket folk på entreplanet så vi gick en trappa upp och hittade ett ledigt bord. Supermysigt gammalt ställe. Beställde såklart in deras egna tripel som bryggs av Brouwerij Van Steenberge och som enligt krogens hemsida bara ska gå att få tag på just här. Verkar inte helt sant men ändå. En väldigt mjuk och god tripel på 11% är det. Livsfarlig. Väldigt balanserad. Flasklistan på 130 flaskor är också hel ok utbud.Tillbaka och avsluta ännu en dag på 't Brugs Beertje. Lika trevligt även denna kväll. En stor favorit i Brygge. Härlig gemytlig atmosfär med många lokala Bryggebor. Den riktigt goda syrliga flanders red ale Crianza III från de la Senne satt perfekt. Det va allt vi hann med i Brygge. Mitt första besök och det gav verkligen mersmak. Fantastisk trevlig, liten och mysig stad. Hit vill jag återkomma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar