torsdag 18 mars 2010

Ölprovning hos Jonas del II

Efter all lageröl var det dags för mycket bättre öl att ta plats på bordet. Denna gång tre stycken rököl. Sämst denna kväll överst och så vidare.


Vakka-Suomen Prykmestar Savu

Bryggeri: Vakka-Suomen Panimo
Typ: Smoked
Land: Finland
Volymprocent: 5,5%
Format: Flaska 500ml
Intogs: 13/3 i haninge

I kvällens sällskap kom denna finländska rököl på sista plats. Inget fel på den men de andra var bättre idag. Den är recenserad tidigare här.

Flying Dog Wild Dog SchwarzBryggeri: Flying Dog Brewery
Typ: Smoked
Land: USA
Volymprocent: 7,8%
Format: Flaska 750ml
Intogs: 13/3 i haninge

Väldigt mörkt brun till färgen. Doften var väldigt mycket kork. Tror inte att den ska dofta så mycket kork faktiskt. Även wellpapp, en aning rök samt söt malt kändes. Korken kändes tyvärr även i smaken tillsammans med rök och wellpapp. Lite tunn till kroppen. Hmm det kanske inte låter så gott men den var faktiskt helt ok ändå. Men tror att den ska vara så mycket bättre. 6/10

Ölvisholt LavaBryggeri: Ölvisholt Brugghús
Typ: Imperial Stout
Land: Island
Volymprocent: 9,4%
Format: Flaska 330ml
Intogs: 13/3 i haninge

Kvällens rököls vinnare blev en öl jag velat prova länge. Nämligen Lava från Island. Ratebeer rankar den som en imperial stout men vi tyckte att den lätt platsade bland rökölen. Bryggeriet beskriver den som en rökt imperial stout.

Den var svart till färgen och hade en doft av en hel del rök, kött, trä samt en del lakrits. Smaken var även den fylld med rök, rökt kött, lakrits och en del hetta från alkoholen. Fyllig och god. En riktigt bra öl som jag dessutom kan prova snart igen tack vare Johan. 8,5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar