lördag 8 januari 2011

Cantillon Bruocsella 1900 Grand Cru


Bryggeri: Cantillon
Typ: Lambic - Unblended
Land: Belgien
Volymprocent: 5%
Format: Flaska 750ml
Pris: 78 DKK
Intogs: 7/1 i kungsängen

Denna lambic är lagrad i tre år på fat och enligt bryggeriet den enda oblandade lambicen som finns. Min flaska är inköpt på Ölbutikken i köpenhamn. Bryggd 2006 och buteljerad augusti 2009. Detta är bio versionen. Klar väldigt ljus brun öl med ingen kolsyra alls. Hmmm, ska det vara så?

Syrlig arom med vinäger, jord, citron, hö, funk och stall. Smaken innehåller en stor syrlighet med dammiga jordiga toner. Stall, ek, hö och funk också. Fortfarande ingen kolsyra. Hade nog velat haft det. Blir ganska mycket likt ett surt vitt vin när inte kolsyran finns där. Fortfarande en väldigt god öl. Syrligt ända in till slutet och lite torr också. 8/10

3 kommentarer:

  1. Låter spännande! Kul med oblandad lambik, det hör man ju inte talas om så ofta.

    SvaraRadera
  2. Ja, Bruocsella ska vara utan kolsyra. Den försvinner ju under den långa lagringen. När man blandar geuze är det ju den unga lambiken som blandas i som ännu inte är fullt utjäst som fortsätter att jäsa och ge kolsyra.

    SvaraRadera
  3. Drack en Bruocsella igår och precis som du säger är den helt platt. Hade dock många fina Cantillon-dag åt funk, och citrus mm. men saknade det där extra stinget i syrligheten. Sedan håller jag med dig om att den hade nog mått bra av mer kolsyra.

    SvaraRadera