torsdag 13 januari 2011

Glenn och en Bad Elf

Stannade till på BA efter jobbet. Var egentligen på jakt efter SÖ 25år från Oppigårds men den var inte påkopplad ännu. Fick bli två andra öl istället.

Ocean Glenn No 5


Bryggeri: Oceanbryggeriet
Typ: Golden Ale/Blond Ale
Land: Sverige
Volymprocent: 5%
Format: Fat 380ml
Pris: 68
Intogs: 11/1 på Bishops Arms i sundbyberg

Började med en Glenn från Oceanbryggeriet. Det var en klar väldigt ljus öl. Aromen var gräsig och med blommor samt malt.

Mycket gräs även i smaken samt malt och blommig humle. Lite skarp rejäl beska i smaken som även höll i en bit in i eftersmaken. Kroppen var ganska tunn. En ok öl. Inte mer. Sedan måste jag klaga lite på bishops. Har för mig att man fick mer än 38cl förut för 68kr. Iallafall en sådan här öl med vanlig abv. 5/10


Ridgeway Bad Elf 6%
Bryggeri: Hepworth
Typ: English Strong Ale
Land: England
Volymprocent: 6%
Format: Fat 380ml
Pris: 78
Intogs: 11/1 på Bishops Arms i sundbyberg

Fortsatte med en öl som saluförs som en julöl från det brittiska bryggeriet Hepworth. Det var en snygg disig orange öl med ett vitt skum. Aromen var té, frukt och en lätt kryddighet.

Smaken var riktigt fruktig med citrusfrukter, karamell, té, bara en aning kryddighet i bakgrunden och en bra fin beska. Inte mycket till julöl men det här var en överraskande god öl, krispig, fräsch och en god beska på slutet. Mycket bättre än vad aromen lovade. 8/10

2 kommentarer:

  1. Du vet att Glenn är blåvitt's supporter öl va?

    SvaraRadera
  2. Jo, det visste jag och den här kan de få behålla.

    SvaraRadera