lördag 3 november 2018

Öl i London del I


Det hade blivit dags för ett London besök för en hel vecka. Två festivaler skulle klaras av. London Craft Beer Festival och den stora Great British Beer Festival. Premiär för båda för mig. Faktiskt va det cirka 18 år sedan London besöktes. Flyget tog mig till Heathrow och sedan va det en lång tunnelbane tur till stället som vi skulle spendera en vecka på. Säger inget mer om stället än att det va riktigt illa. Man får vad man betalar för. Igen.Väskan slängdes in och två reskamrater som åkte tidigare möttes upp. Det hanns med en öl på pubkedjan The Craft Beer Co. i Limehouse. Vädret var stekande hett. Lite över 30 grader fast klockan hade hunnit till eftermiddag. Ölen som va en läskande brett IPA drån Siren hälldes i och sedan en promenad ned till Tobacco Dock där London Craft Beer Festival skulle hållas. Vi skulle besöka kvällspasset på lördagen som började 18 och sträckte sig till 23. All öl ingick i entrepriset. Tycker det är så himla bra och slippa krångla med pengar eller poletter.


Insläppet gick mycket smidigt fast det va en hel del folk. De delade ut wristbanden i förväg medans man väntade på insläpp. Lokalen va väldigt speciell men mysig. Stor tegelbyggnad med en massa gångar. Vissa bryggerier hade sett till att de stod i ett eget rum med bara deras bar och öl. Vi provade en hel del öl och det va väldigt varmt. Det fanns väldigt mycket öl att prova och i stort sett inget tog slut vad jag kunde se. En hel del bryggerier som jag aldrig sett förut. 
Några av festivalens bästa från lördagen va en DIPA från NYC bryggeriet Kings County Brewers Collective (KCBC) som hette This Is Your Brain On Hops: Amarillo & Galaxy, Cloudwater IPA Citra Ekuanot BBC och Collective Arts NEIPA Life in the Clouds.


 
Beernews Ronny Karlsson fanns på plats


Väl tillbaka på rummet så delades på ytterligare ett par goda öl. Finbacks DIPA Once Twice Three Times A Whale och Cloudwaters mycket goda Bourbon BA Chocolate Imperial Stout. Den sistnämnda blev en av resans allra godaste öl. Godnatt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar