söndag 4 november 2018

Öl i London del IIDagen började med att vi gick upp till närbelägna puben Half Moon för lite frukost och öl. Tog en rätt ok eggs benedict och en pint från Reunion Ales. Satt fint som dagens grund. Det va nämligen dags att besöka London Craft Beer Festival även idag. Igår såg vi att det va cirka halva priset om man köpte ett pass till såklart att vi passade på.


Söndagens festival hade ett överlag lugnare tempo. Mindre besökare men fortfarande lika hett. Hettan botades med en massa öl såklart och blev då lite uthärdligare. Denna dags bästa öl blev en Brut IPA från Northern Monk, People Power IPA från Finback, Double Cream Milk Stout från Nya Zeländska Cassels&Sons.Efter festivalen så fanns det en hel del tid kvar av kvällen. Vi satte sikte på en promenad till Mother Kellys. Men på vägen dit så råkade vi ramla över en skylt där det stod brewery och en pil in i gränd. Såklart var vi tvungna att ta en öl där. Bryggeriet hette Old Street Brewery. Orkade bara med en öl här och den va rätt medioker.Vidare till Mother Kellys som va rätt fullsatt. Vi hade dock tur och lyckades få ett bord av några som precis skulle gå. Blev sittandes här resten av kvällen och gick igenom deras fatutbud och någon burk. Rätt bra ställe med cirka 20 öl på tap och runt 200 flaskor/burk i kylar ute i lokalen så att man själv kunde gå runt och kika på dem. Självklart kunde man köpa med sig dem också.


De två bästa som dracks på Mother Kellys va en Imperial Stout som hetter Layers från Burnt Mill och en NEIPA som hette Hazy Coalition från Pressure Drop.

Efter en rätt lång promenad tillbaka ned till rummet så blev det en rumsöl också i form av Lost Souls från Evil Twin. Godnatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar