tisdag 6 november 2018

Öl i London del IVNy dag och ny egg benedicts och öl till frukost på Half Moon. Härlig start på dagen som vanligt. Idag började den 5 dagar långa Great British Beer Festival. Ungefär en timmes resa bort. Så det va bara ta plats på tunnelbanan och ge sig dit. Anlände cirka en halvtimme efter öppning och då fanns det knappt någon kö kvar. Vi fortsatte med samma taktik resten av veckan.
Efter ett smidigt insläpp och uthämtning av glas så letade vi upp ett bord att ha som bas. Minst en passade platserna medans man va ute och letade öl. Rätt långa dagar så det va skönt att kunna sitta ned lite grann. Festivalen har över 400 bryggerier och över 1000 olika öl. Så det finns en hel del att välja på såklart. Lokalen är gigantisk och verkar kunna ta in hur mycket folk som helst utan att det blir trångt. Massor med matställen finns också och bra med toaletter. Det märks att de har gjort denna festival många gånger. Allt flyter på väldigt smidigt.


Vi rivstartade dagen med två amerikanska burkar från Melvin. Riktigt bra öl. Citradamus DIPA och Melvin IPA. Efter dem så blev det traditionell cask öl. Det va ändå det som festivalen handlade om.Provade igenom 4 stabila öl från Thornbridge men dagens bästa på cask blev en riktigt bra Barley Wine från Green Jack med namnet Ripper. Undrar om det va den enda engelska Barley Wine som fanns faktiskt. Såg ingen annan.


Framåt kvällen så tänkte vi att vi skulle hinna med ett besök på en pub också på vägen hemåt. De flesta pubarna stänger ju redan 23. Alldeles för tidigt tycker jag. Vi bestämde oss för att åka till ännu en av pubarna i kedjan The Craft Beer Co. Denna låg i Clerkenwell och är deras högst rankade på Ratebeer. Ganska liten pub med cirka 25 kranar varvav cirka hälften är cask.Bästa som provades här va en NEIPA från Magic Rock med namnet Murk-Life Balance. Väldigt god och juicig och skönt avbrott mot all engelsk cask.


Vi skulle faktiskt hinna med ett ställe till på vägen hem. Råkade gå förbi en weatherspoon pub som hade öppet till midnatt. Tyvärr så va ölen här inte bra alls. Två av de tre vi valde hade en så överjäklig syra så det va totalt odrickbart. Vid påpekande av detta så sade bartendern att de skulle smaka så. Galet. Vi lämnade stället och åkte hem för natten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar