onsdag 13 januari 2010

Chimay Bleue (Blue)


Bryggeri: Chimay
Typ: Belgian Strong Ale
Land: Belgien
Volymprocent: 9%
Format: Flaska 330ml
Pris: 28,90
Intogs: 8/1 21.15 i kungsängen

Har druckit den här flera gånger men inte skrivit ned och recenserat den. Hällde upp en brun rubinröd vätska med ett smutsvitt skum. Aromen är härlig med mörk frukt, russin, kanderat socker, fikon, söt malt och lite jäst.

Smaken är jäst, rostad malt, mörk frukt, kryddor, lite vinös och plommon. Den avslutar torrt och är len i munnen även fast man känner en del kolsyra. En härlig öl som jag dricker alldeles för sällan. 9/10

4 kommentarer:

 1. Kanske man ska köpa några 2009 och lägga undan innan dem försvinner? :)

  SvaraRadera
 2. Jag var inne på samma sak som Yury. Har köpt på mig lite andra 2009:or, bland annat Slottskällans imperial stout som jag tycker är riktigt rejäl, men inte någon Chimay. Men det lär väl finnas en hel del kvar i hyllorna fortfarande!

  SvaraRadera
 3. Det var över ett år sedan jag drack denna, så det är dags att ta upp en magnum från källaren. Brukar köpa en kartong med 6 flaskor a 1500ml och dricka en varje år för att följa utvecklingen. Jag tycker att den har en rundare och mer komplex smak när den fått mogna i en större flaska. 2006:or är det som står i källaren nu...

  SvaraRadera
 4. Jag har en 75cl flaska på lagring. Kommer inte ihåg vilket år den är från men ska köpa ett par 2009:or också. Det får dock bli på små flaskor.

  SvaraRadera