tisdag 19 januari 2010

Whiskykryssning


I fredags så var det dags att åka på en whiskykryssning. Viking Lines Whisky Fair som går av stapeln på deras båt Cinderella. Båten avgick 18.00 och själva mäss avdelningen öppnade 18.30. Den hölls på bildäck på våning 3. Ganska stort och rymligt och många utställare var på plats. På översta bilden så värmer vi upp med en öl innan mässan öppnade.

Kan nämna att också två ölbås fanns. Ok egentligen tre men Innis & Gunn räknas inte. De andra var Great Brands som var där med en hel del öl från Harviestoun och den andra var Brewdog. Fick höra att Ola Dubh 40 ska komma till systembolaget. De kunde dock inte säga när. Nummer 16 köpte jag med hem.

Nu var jag där främst för whiskyn så det var den jag ägnade mest tid. Provade en hel del fina sorter. Två flaskor fick följa med mig hem. Flaskorna gick åt som smör och det gällde att vara på hugget om man skulle få tag på den man ville ha. Lyckades med den ena men sedan fick jag välja mitt femte val.

Folk köpte till och med öppnade flaskor för fullt pris fast det var taget en skvätt från dem. Jag har aldrig varit med om något liknande. De flesta flaskorna låg på mellan 1000 och 2000.


Mina inköp från kryssningen

Nedan en liten del av det jag provade.


Ardbeg 15år Duncan & Taylor


Longrow CV


Port Ellen 26år Douglas Laing & Co Old Malt Cask


Springbank 18år och Springbank Madeira Wood


Strathisla 40år 1969-2009 Gordon & MacPhail

5 kommentarer:

 1. Den där Strathisla´n såg inte helt fel ut!

  SvaraRadera
 2. Den var verkligen supergod. En hel del sherry.

  SvaraRadera
 3. Fan va sköj med whisky-kryssning. Dom där båtarna brukar dessutom ha hyfsad öl. Sålde dom Harviestoun öl nu också?

  SvaraRadera
 4. @ Stefan: De sålde Harviestoun öl nere i mässhallen men inte på taxfree. Så jag antar att det bara var under mässan man kunde köpa med sig dem hem.

  Puben hade väl ett ok utbud med Weihenstephaner, Chimay Blå, Brooklyn, Sierra Nevada och Samuel Adams. En del engelsk ale och stout också. Helt ok för ett sådant ställe.

  SvaraRadera
 5. ''På bildäck''Låter jävligt fancy.

  SvaraRadera