onsdag 23 juni 2010

Dogfish Head Burton Baton


Bryggeri: Dogfish Head Brewery
Typ: Imperial/Double IPA
Land: USA
Volymprocent: 10%
Format: Flaska 355ml
Pris: 10$
Intogs: 30/5 i kungsängen

Nu till en väldigt spännande öl. Orginal ölen är på 11% och jäst i öppna jäskar med två olika jäststrängar. En amerikansk och en engelsk. Sedan är den lagrad fyra månader på franska ekfat innan den torrhumlas ordentligt. Efter allt detta så blandas den 50/50 med 90 minute IPA. Efter den har blandats så landar den på 80 IBU och 10% ABV.

Hällde upp en kopparfärgad öl med ett medelstort smutsvitt skum. Aromen var av vanilj, lite ek, söt frukt, passionsfrukt, tall och kåda. Smaken var extremt bra med söt malt, sirap, vanilj, ek, massa frukt, kåda och karamell. En sjukt bra öl. Bara ratebeers klassning som får mig att fundera lite. Tycker inte att den är som en DIPA men samtidigt vet jag inte heller vad jag skulle klassa den som. 10/10

5 kommentarer:

 1. Låter som något väldigt intressant. Kul då även jag köpte en flaska i NY.

  SvaraRadera
 2. Låter väldigt intressant! Du verkar ha fått tag på en hel del intressant under din amerikaresa.

  SvaraRadera
 3. @Weine: du har något gott att se fram emot.

  @Gyllenbock: Jodå!

  @Hirigalzkar: Ja, hittills är jag väldigt nöjd med vad jag släpade hem. Ända jag ångrar är att jag inte plockade hem något från krogarna. Det hade jag inte en tanke på att man kunde göra.

  SvaraRadera
 4. Gillade denna starkt då vi köpte på oss den i NY. tycker det bästa både hos 90 minuters IPA'n och den "fatlagrade" ölen tas fram och mixas riktigt bra. Denna och Raison D'extra vart underbart goda (bland många fler av Dogfish Heads öl)

  SvaraRadera