onsdag 1 december 2010

Dogfish Head World Wide Stout


Bryggeri: Dogfish Head Brewery
Typ: Imperial Stout
Land: USA
Volymprocent: 18%
Format: Flaska 355ml
Pris: 9$
Intogs: 27/11 i kungsängen

Den här är brygd med sex olika jäststrängar under sju månader och sedan lagrad i ett halvår. Köpte den i New York i april iår. Den är brygd 08-11-14. Hällde upp en mörk mörk brun vätska som inte såg så tjock ut faktiskt. Skummet var i stort sett obefintligt. Aromen var intensiv. Riktigt bränd och en hel del alkohol. Även choklad, lite mörk frukt och en touch av bourbon. En hel del sött också.

Oj vilken stor smak. Visst känner man av alkoholen men det stör inte mig det minsta. Massor av mörk malt som är rejält bränd men också söt. Choklad, melass, lakrits och bourbon finns där. Det bränner lite på vägen ner och värmen sitter i en stund tillsammmans med lite sötma. Kroppen är fyllig men den kunde ha varit ytterligare lite fylligare. En helt underbar öl, men hade kanske önskat mig lite mer av det brända. 9,5/10

4 kommentarer:

 1. Härligt!
  Jag har två stående, köpta i new york. Men hur vet du bryggdatumet? jag hittar ingen info om det på flaskorna, det står lite på ratebeer angående kapsylfärgen men inget som stämmer på min flaskor.
  /Hampan

  SvaraRadera
 2. På min flaska stod det på flaskhalsen. Alltså på själva glaset och inte på någon etikett.

  SvaraRadera
 3. Som av en händelse kikade jag på en flaska på OT igår men priset avskräckte. 495 för en flaska från 2009, nja.

  SvaraRadera
 4. Nja, 495kr vete tusan om den är värd även fast den var grymt god.

  SvaraRadera