tisdag 25 januari 2011

Haandbryggeriet Good Force


Bryggeri: Haandbryggeriet (Norway)
Typ: Wheat Ale
Land: Norge
Volymprocent: 10%
Format: Flaska 500ml
Pris: 68,30 NOK
Intogs: 21/1 i kungsängen

Hittade denna öl på vinmonopolet när jag var där i december. Bryggeriet skriver att Good Force är den snälla systern till Dark Force. En imperial veteöl smaksatt med kamomill blommor. 10% ligger den på i alkoholstyrka. Hällde upp en inte klar öl men ändå ganska klar för att vara en veteöl. Skummet var ganska stort och fluffigt.

Aromen var lite klen faktiskt. Kände bara av ytterst lite kryddor. Annars var det vete, gräs, schampo, lite söt frukt och aning jäst. Inte någon överväldigande arom utan den var ganska tunn. Smaken däremot var större. I den fanns det till en början en hel del söt frukt och alkohol. När det hade lagt sig kunde man urskilja söt banan, blommor, vete, lite jäst och tyvärr fortfarande ganska mycket alkohol. Precis på slutet kommer en örtig kryddighet som jag antar är kamomillen. Att kalla den här för en snäll syster är väl att ta i. Alkoholen var väldigt närvarande och sötma och kryddor var också framträdande. Väldigt svårbedömd öl. Lite splittrad är jag. Ibland känner jag veteölet men ibland försvinner den i blommor och alkohol. Får nog bli ett ganska medelmåttigt betyg. Alkoholsmaken drar ned denna öl. 6,5/10

1 kommentar:

  1. Den där rackarn vill jag prova även om det kanske inte är världens godaste öl. Smaksatt med kamomillblommor, ja de tycks ha skoj i Drammen.

    SvaraRadera