måndag 18 november 2019

Öl i Berlin del V


Sista hela dagen i Berlin startade med en promenad ned till floden Spree. Väldigt mysigt att gå längs med den i det soliga vädret. En bit bort längs floden så fanns det ett bryggeri som vi stannade vid och tog en lättare lunch samt två av deras öl. Brauhaus Georgbräu helles und dunkel. Rätt läskande i värmen efter promenaden.


Nu blev det en ganska lång promenad till stadsdelen Kreuzberg. Där fanns nämligen Biererei, en ölaffär som jag hade fått tips om. Där hade jag planerat att mina ölinköp skulle göras. Efter vad som kändes som en halv evighet i värmen så hittade jag den till sist. Liten affär fast med ett stort utbud av amerikansk öl och annan craft beer. Däremot så vad det typ cirka 35-40 grader varmt därinne. Svetten började forsa medans jag försökte botanisera mig fram till vad som skulle inhandlas. Blev fem öl från Barrier som va huvudsaken för mitt besök. Sedan blev det lite mera i ren panik. Måste ut så fort som möjligt innan man smälte bort.

Med det avklarat blev det en svalkande öl på närmsta stället. En Andechser Vollbier Hell dracks upp väldigt lätt. Efter det blev det lite mat i form av en god Spätzle med en kall Augustiner. Efter maten blev det bara ett snabbt besök på Hopfenreich och två goda öl i form av Cloudwater A•W18 Brewed All Season DDH Pale och en DIPA från det för mig okända Slovenska bryggeriet Lobik.Blev sugen på ytterligare ett besök på Muted Horn så en Uber beställdes som tog oss dit. Väldigt lugnt och skönt där med ganska lite folk. Satte oss ute och gick igenom en hel del av deras fatöl. Bäst va Cloudwater Human Meanings och Westbrook Kentucky Style Coffe Stout. Tunnelbana tillbaka till Alexander plats där en sen pizza och König Ludwig Dunkel intogs innan sängdags.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar