fredag 8 november 2019

Öl i Berlin del IV

Tog det lite lugnt denna morgon innan vi återigen gjorde ett besök på festivalen och provsmakade öl i det fina vädret. Efter några timmar så hade det blivit dags för något att äta så vi tog en promenad till Stone's taproom som jag aldrig har besökt. De har ju som bekant sålt sitt bryggeri till Brewdog. Det öppnade helgen efter vi hade åkt hem. Stone var iallafall en trevlig bekantskap med en härlig uteservering och ganska stort inomhus. Bra utbud både från deras gamla tyskbrygda öl och öl från USA. Alla fem ölen jag drack höll en väldigt hög nivå där imperial stouten Brut(ish) va bäst.
Hittade dock ingen mat som vi ville ha där så det fick bli på ett vietnamesiskt ställe som vi ramlade över. Väldigt god mat med en ok dunkelweizen till det från Schöfferhofen.


Promenaden gick vidare mot ett annat ställe som jag inte besökt förut. Nämligen Mikkeller Bar. Det va likt de andra jag besökt i Europa. Litet och rätt trevligt. Två bord ute på trottoaren som tyvärr va upptagna så det fick bli en plats vid fönstret inomhus. Tur att fönstret va helt vidöppet. Här blev det två öl från warpigs. En ok imperial stout som hette Meat Jelly och en maffig och god barley wine vid namn Cadillac Cut.


Dags att byta ställe igen. Eftersom vi ändå typ passerade Kaschk så blev det en öl där. De har nästan bara norsk öl på detta ställe och det är inte därför jag har åkt till Berlin. Så jag tog deras egna hazy pale ale Endless Summer. Inget speciellt men ok.

Vi hade promenerat mycket denna dag så nu började vi röra oss tillbaka till Alexanderplatz. Braufactum har ett ställe där väldigt nära vårt hotell. Beställde en burgare som tyvärr var helt bedrövlig. Köttet liknande sånt där som man kan köpa i frysdisken på vilken affär som helst. Nåja mätt blev man ju iallafall. Dubbel IPA'n Bärbel fick göra den sällskap.


Fick räcka så denna dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar