torsdag 31 oktober 2019

Öl i Berlin del III

Även denna dag började först med en del sightseeing. Vi promenerade från Alexanderplatz till Brandenburger Tor. Otroligt vackra och mäktiga byggnader längs den vägen. Riktigt maffigt. Brandenburger Tor är också klart värd att se. Vi gick igenom den och vek av direkt till vänster mot Potsdamer Platz. Där finns det en replika på europas första trafikljus. Efter att ha sett den så blev det tunnelbanan till ölfestivalen.
Här spenderades det en del timmar i strålade sol med att äta och dricka gott. Riktigt härlig festival är det med gott om sittplatser längs med den långa festival gatan. När vi hade kommit längst bort på festivalgatan begav vi oss till närbelägna puben Protokoll.

De hade två bord utomhus längs med trottoaren som vi slog oss ned på. Inne fanns det 24 kranar med ett väldigt bra utbud av craftbeer. Dessutom hade de haft nån typ av event med amerikanska Black Project. Det fanns kvar så att jag fick beställa smakprov från tre flaskor. Inget att tänka på. Bara beställa och sätta sig i solen med tre väldigt bra suröl. Pizza hämtades från Dominos som låg granne. Protokoll hade ingen mat. Även två väldigt bra NEIPA dracks. FTJ från Civil Society och Sadwave IPA från Zagovor.


På vägen hem gick vi såklart på festivalgatan igen. Låg ju ändå på vägen. Blev ett par öl som sällskap de 2,2km tillbaka. Sedan god natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar