tisdag 29 oktober 2019

Öl i Berlin del II


Vi började denna dag med en del sightseeing. Tog en lång promenad från hotellet till East Side Gallery. Promenaden blev längre än vad den skulle då vi gick åt fel håll i ca en kvart. Bara vända och halvtimmes promenaden blev en timme istället i det soliga vädret.Efter att ha kikat på muren en stund så hade vi fått tips om ett bra ställe i närheten att ta en öl på. Det låg en båt man kunde kliva på för en öl. Tusan vad ölet smakade bra efter den långa promenaden i solen. Styrkta av den så blev det ytterligare en promenad upp till ölmässan som vi skulle besöka.Berlin Internationales Beerfestival är en superskön festival längs med Kar Marx Allé. 2,2 kilometer lång festival med öltält och mattält. Underbart. Mitt tredje besök på denna festival. Vi knallade runt och provade öl hej vilt. En del traditionell tysk öl men också en del craft beer fanns. Bland annat hittade jag ett par riktiga guldkorn från Ryssland. Syrliga och väldigt trevliga.Vädret va väldigt soligt och varmt men helt plötsligt så kom det in svarta moln och det började att åska och blixtra och sedan kom störtregnet. Det bara vräkte ned och dränkte hela festivalen. Alla blev fast och kunde inte ta sig nånstans utan att bli dyngblöta direkt. Vi lyckades få gömma oss i ett utställar tält med polsk craftbeer. Stod säkert därunder i över en timme. Gick igenom hela deras utbud och bara häpnade över hur mycket det vräkte ned. Flera gav upp och bara lät sig bli genomblöta och medans flesta trängdes under det lilla skydd de kunde hitta. Tror det regnade i cirka 2-3 timmar. Till sist slutade det och på vissa ställen hade det bildats så stora pölar att de lade ut lastpallar att gå på. Även tomma ölbackar såg jag i de djupa pölarna.


När vi äntligen kunde röra oss igen så blev det ett par till öl på festivalen innan det var dags för en middag. Den intogs på en väldigt trevlig och mysig Italiensk restaurang där maten var helt underbar. Restaurangen hette Trattoria La Bruschetta och kan verkligen rekommenderas. Den ligger ganska nära Berlin Ostbanhof.

Efter maten hände inte så mycket mer denna dag. Knallade bara runt lite och sedan blev det en Dunkel på rummet innan sömnen kom.

2 kommentarer: