lördag 28 mars 2009

Struise Mikkeller

Bryggeri: Struise
Typ: Imperial/Double IPA
Land: Belgien
Volymprocent: 9%
Format: Flaska 330ml
Pris: 95
Intogs: 27/3 20.45 i Sundbyberg, Bishops Arms

Igår kväll blev det ett kort besök på Bishops Arms i Sundbyberg. Vi hade haft en after work pub på jobbet i sumpan. Den slutade vid åttatiden och några av oss gick vidare till BA som ligger väldigt nära jobbet. Jag bestämde mig för att ta in en flaska Struise Mikkelller. Det är en IPA med hela 130 IBU.

Häller upp en grumligt ljusbrun öl. Den skummar väldigt mycket fast jag försöker hälla upp den försiktigt. Får sitta och vänta ett bra tag innan man kan ens försöka ta en klunk. Den doftar rejält med humle, kryddor, söt malt och en del fruktigt. Smaken är väldigt bra med humle, söta frukter, nötter och plommon. Något kryddigt kan också kännas. Eftersmaken är mycket beska och bitterhet, men också något sött fruktigt som balanserar ölet bra. Otroligt len och lite kolsyra som gör att den slinker ned ganska lätt för att vara så alkoholstark. De 130 IBU känns inte av så mycket som man trodde.

Tyckte om den här ölen mycket, men vet inte om jag kommer att prova den igen. Tycker ändå att det finns bättre dubblel IPA än den här. 7,5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar