onsdag 13 juni 2012

Öl i köpenhamn - hemresedagen del II


Nu hade vi förflyttat oss till ett sista besök på Mikkeller Bar innan vi skulle åka. Träffade en hel del svenskar igen. Gyllenbock och hans resesällskap var förstås där och provade igenom en hel del flaskor. Jag fick provsmaka en hel del av dem också. Men det var så trångt och lite stressande där så jag förde inga anteckningar. Koncentrerade mig istället på en fatöl.


Pizza Port (Ocean Beach) ABLE American Stout. Passade på att prova en öl från Pizza Port. Det här var en väldigt snäll, mjuk stout. Choklad, söt malt, rostad, aning beska och jord. 7,5/10

Helt plötsligt var klockan ganska mycket och vi var tvungna att hastigt bege oss till Kph centralstation. Hann ganska precis och det var skönt att sätta sig i första klass vagnen och dela på några öl på hemresan.

MateVeza Morpho. Lite söt öl med en aning syrlighet, citrus, torkad frukt och lite örter. 6/10

Mikkeller Dim Sum Beer. En lager som är kryddad med citrongräs och koriander. Smakade kryddor men var väldigt lätt i övrigt. Gräs, örter och citrus. Lite för tunn. 5/10

Evil Twin Wag N’ Wisdom Wit. Mjuk och söt öl. Frukt, gräs och en bra beska. 6,5/10

Fanø Edison Ale. Jästig, frukt, grape, lite tropiskt och kryddor. God och bra trippel. 7/10

To Øl Mochaccino Messiah. God Brown Ale med mycket kaffe, choklad, nötter och rostad malt. 7/10

Clown Shoes Blaecorn Unidragon. Härlig med choklad, kaffe, russin och het bränd malt på slutet. Mycket gott. 8,5/10
 
Och vips så var vi framme i stockholm. Tänk vad fort det går bara man har lite roligt. Somnade helt ovaggad när jag kom hem. Sjukt trött. Men vilken superhelg de var. Träffade mycket roliga och trevliga människor och ölen var ju i världsklass. Hoppas det blir en likadan mässa nästa år också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar