tisdag 3 januari 2017

Öl i Berlin del I

I augusti var det för andra året i rad för mig dags att besöka den stora ölfestivalen Internationales Berlin Bierfestival. En utomhusfestival som är 2,2km lång med 340 bryggerier från 87 länder och 2400 olika öl. Jodå det finns en del att prova om man vill. Festivalen är fredag till söndag men vi anlände redan på onsdagen. Så först blev det lite annat än ölfestival.


Allra först den obligatoriska ölen på Arlanda. Att klockan var runt 05.45 struntade vi i.

Vi landade rätt tidigt och efter att vi slängt in väskorna på hotellets bagagerum vid Alexanderplats så tog vi en tur upp i Tv-tornet. Det var väl helt ok och en rätt bra utsikt. Men inget jag behöver göra igen.

Efter det så var det lunch dags så vi begav oss till Hackescher Markt och Weihenstephaner. Där blev det currywurst och veteöl. Väldigt gott. Bara ett stenkast därifrån ligger det trevliga Brauhaus Lemke. Här satt vi ett bra tag och bara njöt av deras öl. Framförallt Hopfenweisse.Nu var det dags att gå tillbaka till hotellet och checka in för vips så var det nästan middagsdags. En lite rumsöl hann vi med.


BraufactuM Colonia 5,5%
En kölsch som inte alls va i min stil. Brödig med korn och hö. 3/10


Middag skulle vi inta på Max un Moritz. Kommer inte riktigt ihåg vad jag beställde men nåt kött med champinjonsås var det. Helt ok men tillbehöret va konstigt. Kamratens schnitzel va väldigt bra sade han. Två öl till maten blev det som satt perfekt till maten i den grymt varma restaurangen. Riktigt varmt fast det va kväll. Luften stod helt still.


Max und Moritz Kreuzberger Molle 5%
Pilsner. Bröd, gräs och lite honung. Ok pilsner. 4/10


Kapuziner Weissbier 5,4%
Bra och god weissbier med en skön skumbananton. 6,5/10

Efter maten gick vi en lite bit till Berlins näst högst rankade ställe på Ratebeer. Hopfenreich. Ett trevligt ställe men också väldigt varmt inomhus. Uteplatserna så klart upptagna. Här blev det ett par öl.


Hanscraft & Co. Backbone Splitter 6,6%
En rätt bra och humlig IPA med en del söta karameller och frukt. 7/10

AleBrowar Rowing Jack 6,2%
Lite för besk för min smak. Lite för obalanserat och dessutom en aning smör i aromen. Men klart drickbar ändå. 6/10

Brewbaker Berlin Beer Week Sunburst Sour
En berliner weisse. Rätt snäll i syran med en del lakto. Ok. 6,5/10

Steamworks King Julien Imperial Vanilla Bean Stout 8%
Sträv med lite syrligt kaffe, mjölk och mörk choklad. 7/10

Nu så var vi rätt så trötta och det var dags att bege sig tillbaka till hotellet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar