tisdag 17 januari 2017

Öl i Bryssel del II


Måndagen startades med att jag tog en halvtimmes promenad till Cantillon. Äntligen skulle jag besöka bryggeriet och dricka lite suröl. Trodde jag. Men så blev det inte. Det var nämligen stängt pga att det var helgdag. Det hade jag ingen aning om såklart. Det var bara att gå tillbaka. Väldigt snopet. Satte mig på en pub i centrala Bryssel som hette Le Lombard. Trevligt ställe med en hel del belgisk öl på flaska och 10 på fat.

Queue de Charrue Blonde 6,6%
Hö, korn, blommor och ganska söt. Föll mig inte i smaken. 5,5/10


Straffe Hendrik Wild 9%
Bitter med funk, jäst, bubbelgum, blommor och frukt. Den här var riktigt god. 8/10

Nu gick jag till hotellet för att vila benen lite och ta en öl på balkongen i solen.


Les 3 Fourquets Lupulus HopEra 6%
En torrhumlad belgisk ale. Citrus i doften. Nån konstig bismak i smaken. Gräs och väldigt beskt. Nej. 5/10


Triporteur Wild & Funky 5,4%
Jäst, lite syrlig, funk och unken källare. Jo, men den här var ganska god. 7/10

Nu hade jag vilat klart. Tog mig återigen till Moeder Lambic. Den här dagen fick jag en plats i solen på uteserveringen. Väldigt hett i solen och törstig blev jag.
De la Senne Saison du Meyboom 4%
Väldigt mild och ren och lättdrucken saison. Satt fint i solen. 6/10


Verzet Oud Bruin Oak Leaf 7%
En riktigt god sour red. Syrlig med röda bär och en liten vinös ton. 8,5/10Eftersom Cantillon var stänt idag så fick jag väl ta in en storflaska på krogen istället då. Valet föll på Cantillon Lambic d’Aunis som är precis som Zwanze 2011 brygd med pinot d'aunis druvor. Skillnande mot Zwanze är att denna inte är torrhumlad och så är den på 6,5% istället för 5%.

Cantillon Lambic d’Aunis 6,5%
Lätt rosafärgad öl med en liten arom av ek och funk och bär. Smaken är lätt syrlig med aning röda bär och en liten sötma. Lite ek i eftersmaken. Ganska snäll men välgjord och god Lambic. 8/10


Toccalmatto Re Hop 5%
Gräs och té i aromen. Smaken var liknande plus att det fanns aningen frukt och en liten beska som var ganska kort. En ok öl. 6/10Nu hade det blivit dags för att inta middag. Idag gick jag till Restaurant In ‘t Spinnekopke som jag hade hittat på Ratebeer. Stället skulle visa sig vara en finrestaurang. Inte riktigt vad jag hade räknat med. Men det var bara att slå sig ned på den ganska stora uteserveringen. Jag beställde in musslor och öl till det. Tyvärr var servicen inte i paritet med maten. En stackars servitör som sprang lilvet ur sig på den stora välbesökta uteserveringen. Nåja, jag hade ju som tur var inte bråttom och maten och ölen var goda. Ölen faktiskt överraskande goda.
Blanche de Tubize 4,8%
Lite småsyrlig wit med citrus, blommor, ek och bär. Gott. 7,5/10


Betchard Brune 7%
En abbey dubbel som jag tyckte var lite mer åt oud bruin hållet med en härlig syra, mörka bär, ek och aning karamell. Det här var riktigt gott. 8/10När jag äntligen hade fått betala så begav jag mig till Delirium Café för att avsluta dagen. Blev bara en Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel där.

Vidare hem till rummet men väl där så var jag sugen på ett par öl till innan sängdags.


Zeven Zonden Superbia 7%
Doft av frisk gräsig humle med lätt citruston. Bra smak av söt apelsin, torr grapefrukt, blodgrape och aning ananas. Medelstor beska. En riktigt bra öl. 8/10


Kustbrouwerij Dronkenput Bruin 8%
Söt toffe och mörka karameller, dammig och helt ok öl. Fast etiketten var faktiskt roligare än ölet. 6,5/10

Nu var det godnatt efter en lång härlig heldag i Bryssel.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar