tisdag 3 mars 2009

Slottskällans Strong Ale 2009


Bryggeri: Slottskällans Bryggeri
Typ: Scotch Ale
Land: Sverige
Volymprocent: 6,7%
Format: Flaska 500ml
Pris: 28,60
Intogs: 3/3 19.15 i Kungsängen

Dags att prova ännu en mars nyhet. Detta är en svensk stark ale brygd enligt brittisk anda. Den är kopparbrun med ett snabbt sjunkande skum. Doftar mycket rostad malt, lite kaffe och söt frukt. Smaken är maltig men inte överdrivet söt, nötter och lite överraskande kan man urskilja en del rök. Eftersmaken är mera rök och malt. Den är len och fyllig i munnen. Röken överraskade mig positivt. Trodde att den här ölen bara skulle vara maltigt söt. Kan hända att man köper en till av den här. 7/10

3 kommentarer:

 1. Denna öl låter intressant och då tänker jag på röksmaken. Har testat öl från Slottskällan tidigare som inte har fallit mig i smaken. Men denna låter god så nu får jag ge slottskällan en chans till.

  MVH/Rille

  SvaraRadera
 2. Har också haft lite svårt för en del av Slottskällans öl. Den här tyckte jag var ganska bra. Men deras etiketter är ju bara för tråkiga och fula.

  SvaraRadera
 3. Vem bryr sig om etiketten? jag gillar denna öl även om jag inte hittar alla smaker som du gör. Efter att jag provade första gången så har jag varit och shoppat några till. Och även de är slut. Så jag kanske går förbi bolaget och handlar några till. Det är ju helg snart.

  /Rille

  SvaraRadera