torsdag 10 december 2009

Nøgne Ø Underlig Jul


Bryggeri: Nøgne Ø
Typ: Spice/Herb/Vegetable
Land: Norge
Volymprocent: 6,5%
Format: Flaska 500ml
Pris: 45,90
Intogs: 9/12 20.45 i kungsängen

Ölen är svart och har ett gräddigt moccafärgat skum. Aromen är full av julkryddor som nejlika, kanel och glögg. Granbarr och lite vinösa toner finns också. Intressant.

Smaken var tyvärr inte lika bra. Den innehöll en hel del glöggsmak, granbarr och en liten chokladton. Eftersmaken var besk och liknade gammeldansk. Om man ska beskriva den här ölen så är det just Underlig man kommer att tänka på. Väldigt svårt att sätta betyg på den här underliga ölen också. Efter en del velande bestämmer jag mig för att den bara får 5/10.

5 kommentarer:

 1. Låter ju sådär. Har en flaska nere i förrådet, blir trots allt nyfiken på att prova den.

  SvaraRadera
 2. Jag hoppa faktiskt över denna öl och som tur är kanske :P Men smak av glögg lockar inte mig..

  SvaraRadera
 3. Deras God Jul är mycket bättre. Har kvar en flaska från förra året. Underlig Jul är inte äcklig på något sätt och den blev faktiskt lite bättre efter ett tag. För mig är det en öl man bara dricker en gång.

  SvaraRadera
 4. Kan bara hålla med fajanen här, God Jul är väldigt mycket bättre. Skulle nog ha gett denna någon poäng mer dock, men det är fortfarande alldeles för kryddigt och tunt för att vara något höjdare.

  SvaraRadera
 5. Jag provade denna i samband med MNM. Då framstod inte Underlig Jul som så farligt kryddig. Någon som har jämfört dessa?

  SvaraRadera