onsdag 23 december 2009

Stout provning hos öl-i-stockholm


I helgen var det dags för en ölprovning hos Jonas. Första flighten var inriktad på stout. Recenserar dem i min ordning med den bästa sist.

Mikkeller Black

Denna öl kom alltså på sista plats enligt mig och då är det ändå en väldigt bra öl. Jag har recenserat den tidigare här och då fick den 9/10. Tyckte inte den var lika bra nu.

Left Hand Oak Aged Imperial Stout

På näst sista plats denna goda eklagrade imperial stout från Left Hand. Denna har jag också recenserat förut här och då fick den 7,5/10. Tyckte den var bättre nu.

Victory Storm King Imperial Stout

Ytterligare en öl jag druckit tidigare och recenserat här. Riktigt god. 8/10

Avery The Czar Imperial Stout


Bryggeri: Avery Brewing Company
Typ: Imperial Stout
Land: USA
Volymprocent: 10,77%
Format: Flaska 650ml
Intogs: 18/12 hos Jonas

Min tvåa. Den är svart med ett krämigt skum. Aromen var av mörk frukt, russin, plommon och malt. Smaken var förvånandsvärt fruktig med plommon och russin. Choklad, grädde och rostad malt fanns där också. Till en början gillade jag inte att den var så fruktig och inte innehöll de välrostade malttonerna jag vill ha i en imperial stout. Men efter ett tag så växte smaken och jag började gilla de fruktiga tonerna. 8,5/10


Mikkeller Black Hole


Bryggeri: Mikkeller Brewed at De Proefbrouwerij
Typ: Imperial Stout
Land: Danmark
Volymprocent: 13,1%
Format: Flaska 375ml
Intogs: 18/12 hos Jonas

Kvällens stoutvinnare. Den var riktigt svart och hade en tjock vätska. Ett litet brunt skum bildades då man hällde upp den. Aromen innehöll vanilj, malt, mörk bitter choklad och starkt kaffe. Smaken var härlig med russin, bränd malt, soja, mörk frukt, vanilj. Den var rund och fyllig. Visst kändes de 13% men inte så mycket man skulle kunna tro. En riktigt bra öl. 9/10

2 kommentarer:

  1. Trevligt att höra att Mikkeller Black Hole var god, har nämligen allvarliga planer på att dricka en sådan imorgon kväll som final på julafton.

    SvaraRadera
  2. Den passar helt klart som en julaftons final. Riktigt tung och svart.

    SvaraRadera